- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Navijač poginuo posle pada sa tribine

© AFP 2023 / ALEJANDRO PAGNIRiver Plejt
River Plejt - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Pablo Marselo Serano, navijač argentinskog River Plejta, poginuo je u subotu uveče, pošto je pao sa tribina stadiona „Monumental“ u Buenos Ajresu, saopštio je taj fudbalski klub.
Tragedija se dogodila tokom utakmice između domaćeg River Plejta i kluba Defensa i Hustisija, a glavni sudija utakmice Fernando Rapalini je odmah po saznanju vesti prekinuo meč u 27. minutu.
Preminuli Serano je pao sa vrha tribine i ostao mrtav na licu mesta, a posle tragedije, stadion „Monumental“ je zatvoren do okončanja istrage.

„Medicinska služba je odmah stigla na mesto incidenta, kao i policija i razne bezbednosne agencije. Tribina Sivori Alta je bila na 90 odsto popunjenosti kapaciteta. U trenutku pada nije bilo intervencije trećih lica i potvrđeno je da nije bilo nasilja na tribinama ili oko nje. Izražavamo duboko saučešće porodici preminulog navijača“, navodi se u saopštenju Rivera.

Alberto Krešenti, direktor Hitne pomoći Buneos Ajresa je izjavio:
„Navijač je umro odmah od zadobijenih povreda. Pao je sa otprilike 15 metara visine, niko ga nije gurnuo. Niko ništa nije mogao da uradi“, potvrdio je Krešenti.
Tribina je odmah zatvorena na 24 sata kako bi policija mogla da izvrši uviđaj i prikupi sve relevantne dokaze.
Glavni sudija utakmice Fernando Rapalini izneo je svoja zapažanja.
„U jednom trenutku čuo sam povike sa tribina da se zaustavi utakmica. Rekli su nam da je čovek u ozbiljnom stanju, ali niko još nije bio potvrdio smrt. Pet minuta kasnije rekli su nam da je čovek preminuo, a bezbednosne strukture nas obavestile da se meč prekida", rekao je arbitar za argentinske medije.
River Plejt je odmah proglasio dan žalosti i sve klupske akcije sveo na minimum.
* Pogledajte najnoviji Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala