- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Japanka doživela Novakovu sudbinu /video/

© AFP 2023 / DAVID ROWLANDMiju Kato
Miju Kato - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Nesvakidašnja, ali poznata situacija dogodila se na ovogodišnjem Rolan Garosu gde je Japanka Mija Kato diskvalifikovana od strane sudije jer je pogodila lopticom skupljača loptica. Ona se u konkurenciji dublova takmičila u paru sa Indonežankom Aldilom Sutijadi.
Situacija koja je podsetila na onu nezapmaćenu nepravdu koja se dogodila Novaku Đokoviću na US Openu pre tri godine, viđena je u meču dublova u Parizu. Naime, Mija Kato je posle servis greške udarila lopticu koja je pogodila skupljača.
Devojčica koju je pogodila loptica plakala je gotovo deset minuta jer je udarac u predelu vrata bio izuzetno jak.
To je dodatno pojačalo utisak glavnog sudije da ustane iz stolice i ubrzo donese odluku da japanska teniserka momentalno bude diskvalifikovana sa Rolan Garosa.
Da sve bude još tužnije i ružnije, postarale su se Mari Buzukova i Sara Soribes Tomo, koje s druge strane mreže zahtevale od sudije da njihove protivnice budu diskvalifikovane.
Buzukova i Toribes su dobile prvi set, dok su u drugom gubile 3:1 u trenutku kada se dogodio pogodak lopticom i usledila je diskvalifikacija.
Podsetimo, isto je prošao i Novak Đoković kada je u Njujorku na poslednjem Grend slemu u sezoni pogodio lopticom u predelu vrata linijskog sudija. Povratak i spasa nije bilo, usledila je diskvalifikacija.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa – srpski as se poigrao sa Peruancem i zakazao okršaj sa Rusom
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Emotivna Olga pustila suze u Parizu: „Mnogo sam ponosna“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala