- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus je za Novaka spremio tajni plan: Morate da imate dobre šahovske poteze

© Sputnik / Lola ĐorđevićKaren Hačanov i Novak Đoković, Srbija open
Karen Hačanov i Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
U borbi za polufinale Rolan Garosa u sredu ne pre 15 časova gledaćemo srpsko-ruski duel Novaka Đokovića i Karena Hačanova i to njihov jubilarni deseti susret. Srpski as slavio je osam puta, ali Rus je spreman da „igra dobar šah“ i ostavlja sebi šanse za pobedu.
Novak Đoković je bez izgubljenog seta stigao do četvrtfinala Rolan Garosa, 17. u karijeri čime je nadmašio Rafaela Nadala, a u sva četiri prethodna meča pokazao je da je u izuzetnoj formi.
Srpski as za manje od dva sata preslišao je Huana Pabla Variljasa, ali je daleko bitniji meč odigrao u trećem kolu kada je posle teške borbe u prva dva seta eliminisao Alehandra Davidoviča Fokinu, što je zapravo i bio najveći izazov na putu srpskog asa, sve do četvrtfinala.
Tu Novaka čeka Karen Hačanov čiju igru poznaje odlično jer ga je pobedio osam puta. Rusu je prepustio jednu pobedu i to u finalu Mastersa u Parizu 2018. godine što je ujedno i najveća Karenova titula u karijeri.
Iako je teško da jedan drugog u desetom međusobnom meču imaju čime da iznenade, Hačanov ima planove koje drži u tajnosti. S obzirom na to da u slobodno vreme voli da igra šah, on je za Novaka spremio šahovske poteze.
„Neću da vam kažem svoje planove za taj šah, prenećete mu sve. Morate da igrate dobar šah sa njim da biste ga pobedili. Pripremiću se sutra, imam dan da napravim analizu, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan. On je jedan od najtežih protivnika. Poštujem ga, ali sam usredsređen, videću da li ću moći da pobedim“, rekao je Hačanov pred meč sa Đokovićem.
Ove godine ruski teniser još uvek nema trofej, ali u poslednje vreme njegova forma na Grend slemovima je na najvišem nivou. Na Australijan openu ove godine i na US Openu prethodne sezone stigao je do polufinala što je veliki uspeh, a kao jedan od glavnih razloga za to je rad na mentalnom planu.
„Kliknulo je u mom mozgu, to je pomoglo definitivno. Kada sam prošao u polufinale US opena, mnogo stvari se promenilo na mom mentalnom planu, video sam da mogu da napravim korak napred, da prođem dalje. Uvek sam verovao u sebe, ali sam znao da moram to da pokažem i na terenu. Taj rezultat mi je pomogao mi je da napravim potrebne korake kako bih igrao dobro u dužem vremenskom periodu. Vera i samopouzdanje su ostali tu, bez obzira na rezultat“, objasnio je Rus.
Đoković i Hačanov jedan protiv drugog na šljaci su igrali dva puta, oba meča je dobio Novak, a jedan od njih treće kolo Rolan Garosa 2020. godine. Nije bilo drame, srpski as slavio je u tri seta, a zbog forme koju pokazuje od početka turnira „miriše na novu pobedu“.
Kao i u svakom meču Novak mora da bude oprezan, jer i da povede protiv Karena to ne znači da može da se opusti i pomisli da je završio posao. Izuzetno je Rus spreman ove godine na pariskoj šljaci, a impresivnu igru pokazao je protiv Lorenca Sonega.
Italijan je poveo sa 1:0 u setovima, a Karen je preokrenuo iako je Sonego na kraju ima deset vinera više. Da može da preokrene i kada se čini da je na ivici poraza ruski teniser pokazao je već u prvom kolu kada je gubio sa 2:0 od Konstana Lestijena.
Posle tri i po sata borbe Hačanov je tada preokrenuo i na kraju slavio, a u tom meču imao je impresivnih 57 vinera.
Ono što je već dobro poznato je da se Rus zbog svoje visine mnogo oslanja na servis koji je njegovo najjače oružje, ali teško da će to biti dovoljno jako oružje za zahuktalog Novaka.
Četvrtfinalni meč zakazan je za utorak.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
„Novak je jedan od najboljih u svim sportovima – oboriće rekord“: NBA as uporedio Srbina sa Džordanom
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Đoković poslao u istoriju Nadalov rekord u Parizu: „Ponosan sam!“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa – srpski as se poigrao sa Peruancem i zakazao okršaj sa Rusom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala