- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković poslao u istoriju Nadalov rekord u Parizu: „Ponosan sam!“

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Novak Đoković plasirao se u rekordno 17. četvrtfinale Rolan Garosa, što je impresivan podatak kojim ne može da se pohvali čak ni kraj šljake Rafael Nadal. Srpski as koji je demonstrirao silu protiv Peruanca Variljasa, kog je eliminsao za dva sata u tri seta – 6:3, 6:2, 6:2, poručio je da je ponosan na taj uspeh.
Đoković koji je tradicionalno dao intervju na samom terenu zahvalio se na čestitkama zbog istorijskog podviga i 17. plasmana među osam najboljih na Rolan Garosu. Učinio je to 14. put uzastopno.
„Hvala puno. Naravno da sam ponosan na taj rekord. Sa svakim rekordom treba biti ponosan, naročito ovde. Kao i svaki igrač i ja sam imao mnogo razmišljanja. Nije tako kao što je bilo pre nekoliko godina. Telo je drugačije. Ali kada igram ovako kao što sam igrao danas, naravno da sam zadovoljan i motivisan.
Kada je sam meč u pitanju. Novak je pred dupke punim tribinama Filipa Šatrijea pokazao vrhunski tenis. Za sat i 59 minuta razoružao je Peruanca Variljasa.
„Divni uslovi za igru sjajna atmosfera, hvala publici na tome. Prvi put sam igrao protiv Variljasa, ali znam ga već nekoliko godina. Tu je, na sceni, pravi napredak. Specijalista je za ovu vrstu podloge. Želeo je da diktira poene, kada to radi on je vrlo konstantan. Srećan sam kako sam ja odigrao meč, nivo tenisa. Bio je visok, zadovoljan sam što idem dalje na ovaj način", istakao je Novak.
Novinarka koga ga je intervjuisala poručila je da je kamera uhvatila njegovo zagrevanje pre meča u teretani sa naslednikom Stefanom. Pitala ga je koliko mu znače deca i ko je kome trener, da li on Stefanu ili Stefan njemu.
„Veliko zadovoljstvo je imati decu sa sobom. To što su ovde blizu mene. Danas i juče, sutra su tu. Idu posle u Srbiju, moraju da idu u školu. Treba ići u školu. Ali moram da kažem da moj sin stvarno voli tenis i sa njim, sa njima, ja sam jedna drugačija osoba. Potpuno pozitivan, osećam mnogo motivacije i ljubaci da igram najbolji tenis“, rekao je srpski as koji u Parizu juri rekordni 23. Grend slem trofej.
Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Karena Hačanova koji je eliminisao Lorenca Sonega sa 3:1 u setovima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa – srpski as se poigrao sa Peruancem i zakazao okršaj sa Rusom
Miju Kato - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Japanka doživela Novakovu sudbinu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala