- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Četvoročasovni trileri i Novakova lekcija za četvrtfinale

© AP Photo / Jean-Francois BadiasBeatris Hadad Maja
Beatris Hadad Maja - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Četiri sata borbe, drame i spektakularnog tenisa viđeno je u četvrtfinalu Rolan Garosa kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Holger Rune uspeo je da eliminiše neverovatnog Franciska Serundola (7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6) dok je Beatris Hadad Maja posle silovite borbe i preokreta savladala Saru Soribes Tormo (6:7, 6:3, 7:5).
Retko možete da čujete da se meč ženskog tenisa igra četiri sata, ali dame su definitivno pokazale koliko je ženski tenis lep, elegantan i neizvestan. Sjajna Beatris Hadad Maja povela je sa 5:2 u prvom setu, imala je dva brejka prednosti, a onda se još sjajnija Sara Soribes Tormo vratila u meč i uvela u taj-brejk.
Španska teniserka bila je bolja, a onda je u istom ritmu ušla u drugi set u kom je povela uz dva brejka prednosti sa 3:0. Hadad Maja bila je u teškoj poziciji i povratak je delovao skoro pa nemoguće, međutim ne i ako pitate Brazilku.
Vezala je šest uzastopnih gemova i izjednačila u setovima. Hadad Maja prva je protivnici oduzela servis gem u odlučujućem setu, ali je Tormo vratila brejka . U devetom gemu Brazilka je propustila čak tri meč lopte, ali i dalje nije odustala. Dva gema kasnije napravila je brejk i potvrdom istog posle 3 sata i 51 mnuta borbe plasirala se u četvrtfinale.
Bila je na ivici poraza, pa je prava misterija bila kako je uspela da napravi tako maestralan preokret. Na tom zapravo može da zahvali Novaku Đokoviću jer joj je trener dao da pročita šta je srpski as rekao o takvim mečevima.

„Moj trener mi je poslao intervju Novaka Đokovića i on je pričao o tome kako je on nervozan na mečevima. Ako je Đoković nervozan, ko sam ja da ne budem? To je normalno i moramo to da prihvatimo i da se poboljšamo pod pritiskom“, rekla je Beatris Hadad Maja koja je sa španskom teniserkom odigrala najduži ženski meč od početka sezone i jedan od najdužih u istoriji Rolan Garosa.

U četvrtfinalu Hadad Maja igraće protiv Ons Žabur.
Ništa manje dramatično nije bilo ni u muškoj konkurenciji. Mladi Holger Rune imao je neočekivano težak posao u osmini finala, a koliko će Serundolo pružiti dobar otpor jasno se videlo već u prvom setu jer je Danac poveo tek posle taj-brejka.
Usledio je hladan tuš, nakon što je spasao četiri brejka lopte u drugom gemu, u četvrtom ipak ne uspeva da se odbrani Rune i Serundolo stiže do brejka koji je sačuvao sve do kraja seta i tako stigao do izjednačenja.
Danski teniser bolje je zaigrao u trećem setu i prvi je napravio brejk, ali se Serundolo vraća i posle 4:1 stiže do izjednačenja. U desetom gemu Rune mu još jednom oduzima servis gem i ponovo stiže do prednosti u setovima. Međutim, sve je bačeno u vodu u četvrtom setu.
Samo četiri vinera i čak 13 neiznuđenih grešaka imao je Holger dok je Serundolo na drugoj strani upisao 14 vinera i osam grešaka. Oduzeo je Dancu čak tri servis gema i furiozno uvek u peti set.
Bilo je očekivano dramatično, a onda je u devetom gemu prvi do brejk lopte stigao Rune i iskoristio je. Danas je servirao za meč, ali ga je sjajni Serundolo iznenadio i vratio brejk. Ponovo je morao da odluči taj-brejk, a posle strašno napete borbe u njemu forhend Serundola ostaje u mreži i vodi Runea u četvrtfinale. Za polufinale Rune će se boriti protiv Kaspera Ruda koji je prethodno savladao Nikolasa Đarija.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Dvolična francuska publika zviždala i Ruskinji /video/
Tomas Martin Ečeveri - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Broji svaki Novakov korak, igra kao furija – i za njega je Rolan Garos više od turnira
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Ruskinja i Beloruskinja još ne mogu na Vimbldon – da li Britanci traže „rupu u zakonu“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala