- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Broji svaki Novakov korak, igra kao furija – i za njega je Rolan Garos više od turnira

© AP Photo / Thibault CamusTomas Martin Ečeveri
Tomas Martin Ečeveri - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Tomas Martin Ečeveri stigao je do osmine finala Rolan Garosa bez izgubljenog seta što je pošlo za rukom samo Novaku Đokoviću, Karlosu Alkarasu, Stefanosu Cicipasu i Grigoru Dimitrovu. Argentinac je iz meča u sve bolji, a zasluge idu i Novaku na koga se Ečeveri ugleda.
Kada je Tomas Martin Ečeveri 2016. godine uspeo da upiše prve poene na ATP listi fotografisao se sa papirom na kom je pisalo „Ečeveri jedan, Đoković 12.900 poena“, aludirajući na to da je počeo da „juri“ da dostigne srpskog asa.
Vremenom je napredovao, a sa napretkom je stiglo i novo popisivanje poena pa se tako prošle godine pohvalio ulaskom u top sto.
„Ečeveri 714, Đoković 8.420 poena“, napisao je Ečeveri koji je nedavno imao priliku da upozna srpskog asa kada su igrali u Rimu.
Novak je slavio rezultatom 7:6, 6:2, a Tomas je posle poraza otkrio da mu je Đoković idol.
„Novak je moj idol, on je glavni razlog zbog čega sam počeo da igram tenis. Kada sam počeo da koristim "Hed" rekete odmah sam rekao da hoću rekete kao Novak. Malo smo pričali posle meča u Rimu. On je toliko dobar momak, jako opušten, prava legenda“, rekao je Ečeveri o Novaku.
Sledeće popisivanje poena Argentinac želi da bude kada uđe u prvih 20 na svetu.
„Možda ću uskoro moći da napravim novu sliku, kada uđem u prvih 20. Želim da budem u top 20 do kraja godine i mislim da imam šanse ako ovako nastavim. Moram da dodam još svojoj igri, ali sada sam koncentrisan na Rolan Garos!“, rekao je Ečeveri koji stoji za svojih reči.
Argentinac igra turnir iz snova, a do osmine finala savladao je Aleksa De Minora, Bornu Ćorića, a sve je počelo kada mu je u prvom kolu predao Džek Drejper pri vođstvu Arentinca od 1:0 u setovima.
Protiv Ćorića koji je 16. teniser sveta Ečeveri je odigrao fantastično. U prvom setu nije dozvolio nijednu brejk loptu dok je u trećem pretpreo brejk, ali potom protivniku oduzeo tri servis gema.
Protiv Australijanca se malo više namučio, ali ipak uspeo da bude dominantan i zasluženo je stigao do osmine finala. Za četvrtfinale igra protiv Jošihitno Nišioke, a s bozirom na to da je to već meč osmine finala u kojoj je mogao da ga sačeka daleko teži protivnik Argentinac je malo imao i sreće jer je protiv Japanca favorit.
To što mu dobro ide na Rolan Garosu nije slučajnost jer je Ečeveri napredovao i želeo da pruži svoj maksimum na pariskoj šljaci kako zbog svog uspeha tako i zbog svog psa koji se zove upravo Rolan Garos.
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Ruskinja i Beloruskinja još ne mogu na Vimbldon – da li Britanci traže „rupu u zakonu“?
Miju Kato - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Oglasila se Japanka koja je prošla kao Novak: „Sve su mi oduzeli“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Novakovi anđeli: „Deca mi daju mir i energiju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala