- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dvolična francuska publika zviždala i Ruskinji /video/

© AP Photo / Michel EulerDarija Kasatkina
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Darija Kasatkina posle poraza od Eline Svitoline u osmini finala Rolan Garosa nije se pozdravila sa Ukrajinkom jer je znala da joj on a neće pružiti ruku, a potom je zbog tog gesta izviždana od strane publike. Ruska teniserka bila je razočarana ne toliko zbog poraza koliko zbog tretmana koji je dobila samo zato što je ispoštovala protivnicu.
Ukrajinske teniserke od početka Rolan Garosa ne pozdravljaju se sa ruskim i beloruskim teniserkama, a iako je to na početku francuska publika osuđivala sada su promenili stav.
Darija Kasatkina izgubila je od Eline Svitoline i potom joj pokazala palac jer je znala da se ukrajinska teniserka neće pozdraviti sa njom, a Ruskinja je potom dobila zvižduke.
„Odlazim iz Pariza osećajući se jako ogorčeno. Svih ovih dana, nakon mečeva koje sam igrala uvek sam zahvaljivala publici na podršci, na tome što su uvek tu za tenisere i teniserke. Ali juče sam izviždana samo zato što sam ispoštovala želju protivnice da se ne rukujemo“, napisala je Kasatkina na društvenim mrežama.
Svitolina je Ruskinji uzvratila podignutim palcem, ali Darija ističe da joj takvi mečevi teško padaju jer protivnice ne žele da se pozdrave sa njom, iako im nije ništa učinila.
„Elina i ja smo pokazale poštovanje jedna prema drugoj tokom meča, ali odlazak sa terena je juče bio najteži deo. Budite bolji ljudi, volite se međusobno. Ne širite mržnju. Pokušajte da načinite svet boljim mestom. Ja ću i dalje voleti Rolan Garos bez obzira na sve, uvek. Vidimo se sledeće godine“, napisala je Kasatkina.
Francuska publika zauzela je dvolični stav jer je u prvom kolu posle pobede Arine Sabalenke nad Martom Kostjuk zviždala Ukrajinki koja nije htela da pruži ruku Beloruskinji.
Sada međutim ne odgovoara ni kada Ruskinje poštuju tu odluku protivnica.
Tomas Martin Ečeveri - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Broji svaki Novakov korak, igra kao furija – i za njega je Rolan Garos više od turnira
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Ruskinja i Beloruskinja još ne mogu na Vimbldon – da li Britanci traže „rupu u zakonu“?
Miju Kato - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Oglasila se Japanka koja je prošla kao Novak: „Sve su mi oduzeli“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala