- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle pobede poželeo da se Nadal vrati na teren – srpski as otkrio šta mu donosi mir

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa na konferenciji za medije poželeo je Rafaelu Nadalu brz oporavak posle operacije, a potom je otkrio i šta mu donosi najveći mir tokom turnira.
Ima Novak Đoković razloga da bude ponosan na sebe jer briljira na pariskoj šljaci. Međutim, odmah posle plasmana u četvrtfinale srpski as fokusiran je na naredni duel protiv Karena Hačanova.
„Ponosan sam, ali je moja pažnja već usmerena na četvrtfinale i Hačanova. Znam šta je moj cilj. Igra koju sam pružio mi daje dodatno samopouzdanje. Radujem se sledećem meču. Uvek pratite žreb i igre najboljih igrača, pravite analize svakog igrača, pratite šta se dešava. Najveća pažnja usmerena je na sebe, na način na koji treba da igraš i da dobiješ sledeći meč i da gledaš naredni korak. Pratim i druge naravno“, objasnio je Novak.
Na pitanje da li je video da se Rafael Nadal operisao srpski as odgovorio je poželevši Špancu brz oporavak i povratak na teren jer smtra da je on potreban tenisu.
„Bio mu je rođendan, objavio je da se operisao. Ja sam u karijeri imao samo jednu operaciju, lakta i znam koliko je teško vratiti se. Ponekad je to neophodno, ali je nešto što ne želite. Kod njega se to dešavalo češće, ne znam koliko je ozbiljna povreda, ako je bio na operacionom stolu znači da nije bilo drugog rešenja. Nadam se da će se brzo opraviti i da ćemo ga gledati sledeće sezone. Važan je za tenis, jedna od najvećih legendi, želimo da ga vidimo. Najavio je poslednju sezonu u karijeri…“, prokomentarisao je Đoković.
Posebnu podršku Novak je sa tribina imao od svoje dece, sina Stefana i ćerke Tare koji mu donose mir i spokoj i daju snagu.
„Mnogo mi daju pozitivne energije, mira i spokoja. To je najbitnije. Ja sam tip osobe koji se brzo uzbudi. Sva halabuka oko turnira, očekivanja, želja, ciljeva, sve se to skupi, onda čovek oseti tu tenziju – ona jeste pokretač i motivacioni faktor, ali tanka je linija, može da prebaci vrlo brzo u anksioznost. Njihovo prisustvo mi daje mir, skreće mi misli sa tenisa, daje mi ravnotežu. Zahvalan sam što su došli na par dana, sad idu zbog škole. Plan je da se vrate za vikend , ako dođem do finala. Zahvalan sam što su tu, Stefan je hteo da bude sa mnom od ranog jutra, od zagrevanja, teretane, onda na treningu, za društvenu igru koju igramo, jelo… Sve je hteo prođe. Oni su moji anđeli i van terena i na terenu mi mnogo pomažu“, istakao je srpski as.
Tokom meča protiv Alehandra Davidoviča Fokine Novak je slušao glasne zvižduke sa tribina, a oni su mogli da se čuju i protiv Huana Pabla Variljasa. Pored toga Srbin ne želi da bude shvaćen pogrešno već poručuje da je osetio i podršku.
„Nisam rekao da publika pokazuje nepoštovanje prošli put. Većina je dobra, pruža podršku, ali da ima individualaca koji prave probleme. Nisam rekao da je publika u globalu pokazala nepoštovanje. Dala mi je podršku i protiv Variljasa, osetio sam se lepo, zahvalio sam im se prilikom intervjua na terenu“, rekao je Novak.
Posebno poštovanje Francuzi ukažu srpskom teniseru kada progovori na njihovom jeziku.
„Obično sebe ohrabrujem na srpskom. Rekao bih da je to način poštovanja, kada dođeš u neku zemlju, da probaš da pričaš na tom jeziku, tako se približiš ljudima, onda oni pokažu veće poštovanje. Uvek su me jezici privlačili, od malih nogu. Trenirao sam u Nemačkoj, tamo sam učio nemački i engleski, pa italijanski, francuski i španski su mi okej. Što više jezika znaš, onda dobijaš više poštovanja. Kad pokažete trud, onda ljudi to znaju da cene“, objasnio je Novak.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Karlos „iskopirao Novaka“ – Španac furiozno do četvrtfinala
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
„Novak je jedan od najboljih u svim sportovima – oboriće rekord“: NBA as uporedio Srbina sa Džordanom
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Đoković poslao u istoriju Nadalov rekord u Parizu: „Ponosan sam!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala