- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Karlos „iskopirao Novaka“ – Španac furiozno do četvrtfinala

© AP Photo / Thibault Camus)Karlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Baš kao i Novak Đoković i Karlos Alkaras obezbedio je četvrtfinale na Rolan Garosu bez izgubljenog seta. U osmini finala eliminisao je Italijana Lorenca Musetija takođe istim rezultatom kojim je srpski as deklasirao Huana Pabla Variljasa rezultatom 6:3, 6:2, 6:2.
Dvojica glavnih favorita za titulu na Rolan Garosu prate jedan drugog u stopu. Odmah nakon što je svoj meč završio Novak Đoković na teren je izašao Karlos Alkaras koji je imao istina teži zadatak od srpskog asa.
Međutim, Španac je još jednom pokazao da je neverovatan i protiv Musetija koji je izuzetno talentovan odigrao je kao da se sa druge strane mreže nalazi teniser koji je van prvih sto na svetu.
Museti je otvorio meč brejkom, Alkaras je nanizao nekoliko loših grešaka, ali bilo je to zapravo samo tempriranje forme baš kao i u Novakovom slučaju koji se u prvom gemu suočio sa brejk loptom.
Moćni drop-šotovi mladog Španca ponovo su leteli preko mreže perfektno i tako precizno da je Museti samo mogao da im aplaudira. Posle vraćenog brejka Alkaras je napravio novi i poveo 1:0 u setovima.
U drugom je bio još bolji, potpuno je deklasirao Lorenca koji uopšte nije mogao da uđe u ritam. Identičan scenario preneo se i u treći set, a Karlos je meč završio sa 47 vinera dok je Italijan imao samo 17.
Protivnik španskog tenisera u četvrtfinalu biće Stefanos Cicipas koji je savladao Sebastijana Ofnera rezultatom 7:5, 6:3, 6:0.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
„Novak je jedan od najboljih u svim sportovima – oboriće rekord“: NBA as uporedio Srbina sa Džordanom
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Đoković poslao u istoriju Nadalov rekord u Parizu: „Ponosan sam!“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa – srpski as se poigrao sa Peruancem i zakazao okršaj sa Rusom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala