- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama, nezapamćeni zvižduci i Novakova taktika – Francuska ostala bez predstavnika na Rolan Garosu

© AP Photo / urelien MorissardTejlor Fric
Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Pratite nas
Tejlor Fric, američki teniser, plasirao se u treće kolo Rolan Garoosa posle dramatičnog meča protiv Artura Rinderkneša, francuskog tenisera, u kom je slavio rezultatom 2:6, 6:4, 6:3, 6:4. Fricova pobeda ostala je u senci svađe sa publikom koja mu je na kraju meča zviždala nekoliko minuta.
Francuzi neće imati predstavnika u trećem kolu Rolan Garosa nakon što je Artur Rinderkneš posle skoro tri sata eliminisan i to tako što je Fric preokrenuo meč.
Fric jeste bio veliki favorit, ali domaća publika potrudila se i previše da podrži svog predstavnika. Nošen energijom sa tribina Rinderkneš je osvojio prvi set uz dva dobijena brejka, a potom se probudio Fric.
Publika je postajala sve glasnija, zvižduci nisu prestajali, ali Fric se zainatio i bio sve bolji. Kada je osvojio i drugi set postalo je jasno da će Francuz teško uspeti da ponovo saplete Amerikanca.
Lako je Fric slomio otpor domaćeg tenisera i u naredna dva seta, a onda umesto prijatnog pozdrava sa publikom usledio je prst na ustima i ućutkivanje publike.
Navijači su počeli toliko da zvižde, a to je samo dodatno isprovociralo Amrikanca koji im je ironično slao poljupce i pokušao da ih ućutka.
Dogodila se slična situacija i kada je na isti način publiku pozdravio Danil Medvedev, međutim Rus nije dobio toliko duge i glasne zvižduke ii sve se završilo kroz nekoliko trenutaka, dok je u situaciji sa Amerikancem trajalo minutima.
Rinderkneš je izašao sa terena, a onda posle pozdrava svom igraču navijači su ostali na tribinama i nastavili da zvižde toliko dugo da Fric nije mogao da da ni izjavu.
Marion Bartoli molila je navijače da see stišaju, a kada je postavila pitanje Amerikanac nije mogao da je čuje. Dao je kratku izjavu, ali dovoljno dugu da dodatno naljuti Francuze.
"Publika je bila sjajna zaista, pomogli su mi jer su navijali tokom celog meča", rekao je ironično Fric. Bio je Amerikanac ironičan, ali se u njegovoj izjavi krila i istina.
Inat koji je publika probudila kod američkog tenisera pomogao mu je da preokrene meč i počne da igra svoj prepoznatiljiv tenis. Bio je neprikladan nakon meča prema publici, ali možda i sa razlogom.
Podsetio je Fric i na Novaka Đokovića koji je mnogo puta tokom karijere morao da se susretne sa zvižducima.
Pamti se situacija sa Vimbldona 2019. godine kada je publika navijala za Rodžera Federera,a srpski as uspevao da uprkos takvom pritisku probudi taj čuveni "srpski inat" o kome je često govorio.
Spasao je Rodžerove meč lopte, a posle jedne od najvećih pobeda u karijeri dao je i jednu od najpoznatijih izjava u karijeri.
"Kada su vikali Rodžer, ja sam čuo Novak", rekao je tada Novak kada su ga pitali kako je uspeo da se nosi sa publikom.
Amerikanac je naučio Novakovu lekciju, a biće i više nego zanimljivo videti kako će biti dočekan u narednom meču.
Danijel Altmajer - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Pet i po sati spektakla u Parizu za najveće iznenađenje Rolan Garosa – Nemac u suzama /video/
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Olga pojela „magičnu čokoladicu“, videla Srbe i slavila: „Novak i ja na istom turniru – ponosna sam“
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Bravo Olga! Srpkinja počistila i Italijanku za najveći uspeh u karijeri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala