- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović je otkrio Hamada i za Sputnjik poručio: „Susret sa Novakom promenio je sve“

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Hamad Međedović preko kvalifikacija je obezbedio glavni žreb Rolan Garosa što je njegov prvi Grend slem u karijeri. Njegov put od početka je pratio bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, koji je za Sputnjik govorio o Hamadovom talentu i njegovoj zrelosti, koju poseduje sa samo 19 godina.
Jedan od najtežih puteva u kvalifikacijama za Rolan Garos imao je upravo Hamad Međedović koji je za glavni žreb morao da pobedi Ivana Gakova, Huana Martina Serundola i Jespera De Jonga. Dva puta se vratio posle izgubljenog seta i na kraju uspeo da dobije kartu za svoj prvi Grend slem u karijeri.
Hamad je prekrio lice rukama, spustio se na parisku šljaku i tako nepomično ostao nekoliko trenutaka koliko mu je trebalo da shvati kakav je podvig napravio sa samo 19 godina. Emotivni Hamad dobio je aplauze, a emotivno je bilo i u Srbiji gde je njegov meč između ostalih pratio i Bogdan Obradović, čovek koji ima velika zasluge za Hamadovu karijeru.
© Sputnik / Miljanov kornerBogdan Obradović
Bogdan Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Bogdan Obradović

„To je moj igrač kako da ga ne pratim. Zaista mi je srce puno radosti, mnogo sam srećan, napravio je veliki uspeh. Na neki način sam ga otkrio u Novom Pazaru. Nagovorio sam Edu, njegovog oca, da pređe za Beograd do 16 godine je bio u akademiji kod mene, a onda sam ga upoznao sa Novakom. Nole mu pomaže, spojio sam ga sa najboljim na svetu, sa njim je i Viktor, okružen je dobrom ekipom. Rezultiralo je time da je napravio fantastičan rezultat i veliki uspeh“, ispričao je Obradović za Sputnjik.

Međedović igra izuzetno agresivan tenis, a posebno impresionira silina njegovih udaraca koju ima sa samo 19 godina. Igra tenis koji je drugačiji od onog kojim se služe ostali teniseri. Velike nade polaže u snažan servis, a forhend mu je kao pravi rafal koji niko ne bi poželeo da mora da vrati.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
SPORT
Srbija sa „šest musketara“ i jednom damom kreće u pohod na Rolan Garos

„Hamad užasno jako udara, ima udarce sa mnogo spina. Igra novi, moderni tenis, sa te strane može samo da se nadograđuje. Očekujem od starijih i da mu pomognu da se razvije, ne sumnjam da hoće. Drago mi je da posle dve generacije prvo Novaka, Janka, Viktora i Nenada, pa potom Filipa, Dušana, Miomira i Lasla imamo ponovo veliku nadu, odnosno Hamada“, istakao je Obradović.

Kod mladog srpskog tenisera oduševljava i zrelost sa kojom pristupa svakom meču. Protiv De Jonga je izgubio prvi set rezultatom 6:0. Čak i daleko bolje rangiranim teniserima ta situacija je bezizlazna, ali Hamad je zapravo taj problem preokrenuo u svoju dobit.
Anketa
Ko će osvojiti Rolan Garos?
Iskoristio je loš set da u svojoj glavi poređa kockice, shvati gde mora da napadne protivnika, koja mu je slaba tačka, a šta je ono što mora da izbegne. A onda kakve majstorije, kakva sigurnost, kakav povratak.
„Uvek imate probleme kod protivnika, nešto sa čime morate sa da prilagodite. Da li podlozi, očekivanjima ili nervozi, morate svemu da se prilagodite da biste se vratili u meč. Tu je razlika, osobine velikih igrača su da se vraćaju tokom mečeva u kojima gube na takav način. Svaka mu čast“, oduševljen je Obradović.
Međedović sa 19 godina igra kao da je na turu već nekoliko godina,a zapravo je prošle godine ušao u top 500. Ova sezona za njega je počela sjajno, upisao je debitansku Dejvis kup pobedu protiv Viktora Durasovića iz Norveške, a potom je osvojio čelendžere u Mađarskoj i Austriji.
Videlo se i na „Srpska openu“ u Banjaluci da Međedović više nije samo mlada nada srpskog tenisa, već i zreo igrač koji je počeo da korača stazom uspeha. Izgubio je u prvom kolu od Barere, ali tesno 7:6, 7:5. Pošteno je namučio Franucza koji je 57. reket sveta što dovoljno govori o tome da Hamad može da se suprostavi bilo kom igraču na turu.
Definitivno će Hamad biti pravo osveženje za Rolan Garos, a koliko god daleko bude dogurao biće to uspeh za 19-godišnjaka koji je mnogo učio od Novaka Đokovića. Da je Međedović upijao savete najboljeg na svetu vidi se po njegovim rezultatima.
Novak mu je i čestitao na plasmanu na Rolan Garos tako što je na društvenim mrežama podelio njegovu fotografiju uz reči „Ajmo Hame“.
„Rekao mi je da verujem sebi i svojim udarcima i držim se toga“, rekao je Međedović jednom prilikom o Novakom savetu, i izgleda da zaista veruje. Zbog toga što veruje postao je kao što je Obradović rekao „veliki igrač“, a taj veliki igrač je tek počeo.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Đoković otvoreno i iskreno – „Kad Nadal završi karijeru otići će i deo mene“
Aleksandar Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Novak je bio tu kada je Aleksandru bilo teško – sada mora protiv njega
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala