- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija sa „šest musketara“ i jednom damom kreće u pohod na Rolan Garos

© AP Photo / Andrew MedichiniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Na teniskim terenima Rolan Garosa u Parizu počeo je drugi Trend slem turnir u sezoni, na kom će boje Srbije braniti ukupno sedmoro tenisera u muškoj i ženskoj konkurenciji. Novak Đoković pokušaće da osvoji rekordni 23. najveći trofej, dok će Hamadu Međedoviću to biti prvi Grend slem u karijeri, a čast dama braniće Olga Danilović.
Osim pomenutog Novaka i Hamada, još četvorica srpskih tenisera našlo se u glavnom žrebu. Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.
Prvi od šestorice „srpskih musketara“ na teren će Laslo Đere, on je ujedno i jedini koji će svoj meč prvog kola igrati u nedelju. Već na startu Đere ima težak zadatak jer mu je žreb dodelio nezgodnog Rusa Andreja Ruljbova, a taj meč neće početi pre 14 časova i 30 minuta.
Novak Đoković će na „šljakanje“ najverovatnije u ponedeljak. Srpski i svetski teniski as koji je dvaput podizao trofej u Parizu igra protiv Aleksandra Kovačevića iz Sjedinjenih Američkih Država. Inače, na ovogodišnjem Rolan Garosu Španac Rafael Nadal neće braniti titulu zbog povrede koja ga muči još od početka godine.
Rival Dušanu Lajoviću biće Žižen Žang iz Kine, a Filip Krajinović će se sastati sa Frensisom Tijafoom iz SAD.
Anketa
Ko će osvojiti Rolan Garos?
Hamad Međedović će prvi put u karijeri igrati u glavnom žrebu jednog Grend slem turnira, a njegov protivnik u prvom kolu biće Markos Giron iz Amerike.
Miomir Kecmanović će se sastati sa kvalifikantom iz Italije Andreom Vavasorijem, dok će Olgu Danilović igrati sa Katerinom Baindl iz Ukrajine.
Što se tiče ženske konkurencije, trofej brani Iga Švjontek koja je u prošlogodišnjem finalu bila uspešnija od Amerikanke Koko Gof rezultatom 6:1, 6:3.
Ovogodišnji nagradni fond Rolan Garosa uvećan je na rekordnih 49,6 miliona evra. Pobednici u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po 2,3 miliona evra.
* Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
SPORT
Obradović je otkrio Hamada i za Sputnjik poručio: „Susret sa Novakom promenio je sve“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Đoković otvoreno i iskreno – „Kad Nadal završi karijeru otići će i deo mene“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala