- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Docić za Sputnjik otkrio kako „vara“ golmane: „Nema slučajnosti – Borjan mi je čestitao“

© Foto : FK ČukaričkiMarko Docić
Marko Docić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Crvena zvezda osvojila je Kup Srbije pobedom nad Čukaričkim posle preokreta (2:1), ali je gol Marka Docića direktno iz kornera nešto o čemu će još dugo pričati fudbalska Srbija. Dan posle (ne)prospavane noći kapiten Brđana ispričao je za Sputnjik odakle ideja da tuče pravo u gol, kao i da mu je Milan Borjan čestitao na remek-delu.
Sinonim za levu nogu u svetu fudbala svakako je Siniša Mihajlović, tu je naravno odmah i Roberto Karlos, Brazilac Adrijano, ali fantastičnu levicu ima i Marko Docić!
I Srbija se u to uverila. Više puta!
Ko prati fudbal sasvim sigurno se seća evrogola koji je nedavno postigao protiv Partizana na Banovom brdu, kada je lukavim udarcem sa gotovo 40 metara iznenadio i matirao Stevanovića.
Slučajnost? Ma, kakvi. To samo oni istinski majstori mogu da pokušaju i da uspeju. Jedan od retkih na terenima Superlige, svakako je Marko Docić, koji je „magiju" izveo i protiv Crvene zvezde, kada je postigao „olimpijski gol" – direktno iz kornera.
Prvo pitanje odnosilo se na to odakle mu ideja, i ko mu je to „usadio" u glavu da šutira direktno iz kornera. Pa još u finalu Kupa Srbije i to protiv Crvene zvezde u „njenoj kući“.
Gordan Petrić mi je dao tu ideju. Pričao mi je dok smo sarađivali u Čukaričkom da je imao sličnog izvođača prekida dok je igrao u Glazgov Rendžersu i otuda se rodila ideja. Sve su radili da svi uđu u dva-tri metra oko golmana i onda se šutira pravo u gol. Prvi trening kad sam radio sa njim, to smo vežbali, ali mi nije pošlo za nogom. Sutradan na utakmici rotiv Borca u sezoni 2016/17 postigao sam pogodak“, počeo je priču za Sputnjik Docić.
Ko je pratio finale Kupa Srbije mogao je da vidi da je posle tog evrogola u 21. minutu kada je obrukao Milana Borjana, samo koji minut kasnije Marko Docić pokušao isto.
„Tako je, već sledeći prekid sam ponovo probao. Igrač je bio na prvoj stativi i izbacio je loptu u korner. Posle sam centrirao, a Dragović je posle gužve u kaznenom izbacio loptu s gol-linije. Šteta, moglo je da bude i 2:0", ističe 30-godišnji vezista i dodaje:
„Borjan mi je čestitao posle utakmice na lepom golu. Ja sam njemu i Zvezdi čestitao osvajanje kupa".
Čukarički nije uspeo da odoli naletima Zvezde u drugom poluvremenu, pa je na kraju morao da se oprosti od drugog trofeja u klupskoj istoriji.
„Čini mi se da mi je danas teže nego sinoć. Propustili smo šansu da osvojimo kup. Imali smo sve u našim rukama, imali smo šansu da povećamo rezultat. Kao da smo malo pali fizički u drugom poluvremenu. Danak je uzeo zgusnut raspored, skraćen roster, kao i to što protiv Zvezde nismo mogli da računamo na trojicu zvezdaša koji su kod nas na pozajmici. Zbog toga smo i promenili formaciju i zaigrali s petoricom pozadi. Nije bilo realno da igramo sa dvojicom mladih štopera, pa smo pojačali odbranu. Dosta dugo smo se dobro držali, suprostavili smo se Zvezdi koja je bila favorit. Jedna iskusna ekipa u finalima, dok je kod nas bilo igrača koji su odigrali svega deset utakmica ove sezone“, konstatuje Marko.
Zatim smo „premotali film" na onaj evrogol protiv Partizana koji je dao Stevanoviću sa 40 metara, iskosa s desne strane. Uhvatio ga je na „spavanju“. Na pitanje koji gol mu je draži, Docić nije imao dilemu:
„Definitivno onaj u finalu Kupa Srbije. Žao mi je što rezultat nije ispratio taj gol. Što se tiče pogotka protiv Partizana, nekoliko puta sam pričao sa trenerom golmana Kovačevićem, koji mi je objasnio da golman ima problem ukoliko napravi korak u stranu u koju ne treba. Da mu je posle teško da se vrati. Ja sam šutnuo kada sam video da je Stevanović krenuo u pogrešnu stranu, da je loše postavljen. A kada pogodite kako treba, onda nema spasa“, ističe Docić.
Za razliku od Borjana s kojim se pozdravio po završetku finala i razmenili su čestitke, sa Stevanovićem nije pričao posle tog evrogola.
„To je fudbal, to je sport. U fudbalu vam je ko koga prevari, nadmudri. Moram još da dodam da me je Borjan zvao kada me je Sanogo teško povredio 2020. godine na Banovom brdu. Pitao me je da li mi treba pomoć, nudio njegovog doktora iz Slovenije i zahvalan sam mu na tome“, rekao je kapiten Čukaričkog.
Docić je pre tri sezone doživeo težak prelom, kada je vezista Crvene zvezde neoprezno startovao. Usledila je operacija i meseci van terena, ali nikada nije pomišljao da odustane.
„To nije sportski. Postoje povrede od kojih ne možete da se oporavite, ali ova moja to nije bila. Nikada nisam razmišljao da odustanem. Nisam žurio s povratkom na teren, iako sam bio spreman za poslednje kolo jeseni, nisam hteo da rizikujem. Hteo sam da odradim kompletne pripreme sa ekipom pa da se vratim. Sve je dobro prošlo“.
Iako je igrač sredine terena, Docić je ove sezone u svim takmičenjima postigao 13 golova, od čega čak devet iz prekida, a osam iz penala. Njegovi planovi usko su vezani za Čukarički, iako bi u bliskoj budućnosti moglo da se dogodi da usledi poziv iz inostranstva, s obzirom na kvalitet koji poseduje i razornu levu nogu.
„Nikada se ne zna šta može da se desi. Za sada, moji planovi su vezani za Čukarički. E sad, ukoliko bi se pojavilo nešto što bi bilo dobro za klub i za mene, razmislio bih. Čekaju nas kvalifikacije za Evropu, videćemo samo za koje takmičenje“, kaže Docić.
Čukarički i TSC iz Bačke Topole biju bitku za drugo mesto u Superligi koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ipak, tim iz Bačke Topole je u boljoj poziciji jer ima dva boda prednosti, s tim što ima težeg rivala. Dočekuj Vojvodinu, a Čukarički na svom terenu igra protiv Radničkog. Docić se ne predaje. Veruje da ništa nije gotovo, izgubljeno.
„Moramo što pre da zaboravimo poraz u Kupu Srbije i okrenemo se onom što nas čeka, a to je Radnički. Sve je moguće u tom poslednjem kolu. Sigurno da idemo na pobedu i da ćemo pratiti rezultat u Topoli. Vojvodina je prošle godine takođe u poslednjem kolu, čini mi se, pobedila TSC 2:0 u gostima. Sve je otvoreno, sve je moguće, na nama je da se borimo do kraja“, zaključio je razgovor za Sputnjik Marko Docić, vezista razorne leve noge, u čiju moć su se uverili Crvena zvezda i Partizan.
- Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Trener Crvene zvezde Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
SPORT
Suze za kraj – „dupla kruna“, ovacije i doviđenja!
Marko Docić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
SPORT
Marko je postao večita glavobolja za „večite“: Legenda Partizana ga naučila majstoriji
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Zvezda slavi Pešića – dva gola Nišlije za istorijsku treću „duplu krunu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala