- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze za kraj – „dupla kruna“, ovacije i doviđenja!

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Miloš Milojević
Trener Crvene zvezde Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Sa suzama u očima završio je Miloš Milojević posle osvojenog Kupa Srbije, ujedno i „duple krune“ sa Crvenom zvezdom s kojom će se rastati posle meča sa Novim Pazarom zakazanim za nedelju od 19 časova na Marakani.
Mladi stručnjak koji je u prvom mandatu u Ljutice Bogdana bio „desna ruka“ Dejanu Stankoviću, vratio se krajem avgusta prošle godine kada je Deki otišao i uspeo je da osvoji dva trofeja, ali ni to nije bilo dovoljno da ubedi čelnike kluba s Marakane da nastave ruku pod ruku.
„Dupla kruna“, ovacije i doviđenja!
Umesto toga, slavlje zbog trofeja Kupa Srbije pomešano sa suzama. Neko će reći radosnice, ali samo Miloš Milojević zna šta mu se vrzma po glavi. Nikada o tome javno nije hteo da priča, ostao je dostojan i dosledan, verovatno dogovora koji je sklopljen po povratku u Zvezdu sa Zvezdanom Terzićem i ostalim rukovodiocima najtrofejnijeg srpskog kluba.
Mnogo je onih koji će reći da nije dovoljno veliko ime za Zvezdu, neki drugi pričaće o harizmi, treći o tome kako nije afirmisao nijednog mladog fudbalera iz crveno-bele škole. Sve je to u redu, svako ima pravo na sopstveno mišljenje, ali ono što niko ne može da mu ospori su rezultati.
A, imao ih je!
Pobedio je Ferencvaroš (4:1) i Trabzon (2:1), ali je to bilo sve što se tiče evropske odiseje Zvezde koja nije izašla iz grupe.
No, kada su u pitanju Superliga Srbije i Kup Srbije, tu je potvrdio surovu dominaciju.
Sporadični zvižduci u finalu Kupa Srbije, koji su se prolamali prilično neispunjenom Marakanom u trenucima kada je Zvezda imala gol zaostatka posle onog remek-dela Marka Docića, na kraju su zahvaljujući dvostrukom egzekutoru Aleksandru Pešiću, zamenjeni i nagrađeni aplauzom i skandiranjem: „Miloje, Miloje“.
„Hvala navijačima, dirnuli su me. Nisam očekivao na kraju da dobijem skandiranje igrača i navijača, a sve što sam uradio je najmanje što sam mogao da doprinesem osvajanju duple krune“, rekao je Milojević koji je u Švedskoj napravio čudo vodeći Hamarbi.
Posle suza na rastanku, Milojevića i Zvezdu očekuje još meč s Novim Pazarom, što će ujedno biti i proslava titule, a onda će im se putevi razići, jer je klub dogovorio saradnju sa Barakom Baharom iz Makabi Haife.
„Zvalo me je već 10 novinara iz Izraela, očekuje da će zvati i naredni dana. Javljam se, nemam problem. Zvezda je moj klub, kao što je klub svih navijača i ja želim svakom treneru sve najbolje, pa i mom nasledniku. Navijao sam za Dekija, Miloja, Grofa, jer znam da smo mi u službi kluba. Baharu želim da ostane čitav mandat u Zvezdi i napravi iskorak u svakom pogledu“, džentlmenski i sportski je zaključio Miloš Milojević, koji će ostati upamćen da je sedeo na klupi Zvezde kada je osvojena istorijska treća „dupla kruna“ u nizu.
Marko Docić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
SPORT
Marko je postao večita glavobolja za „večite“: Legenda Partizana ga naučila majstoriji
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Zvezda slavi Pešića – dva gola Nišlije za istorijsku treću „duplu krunu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala