- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marko je postao večita glavobolja za „večite“: Legenda Partizana ga naučila majstoriji

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆMarko Docić
Marko Docić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Marko Docić bio je tihi heroj Čukaričkog u porazu u finalu Kupa od Crvene zvezde (2:1), jer je u 21. minutu postigao malo je reći fantastičan gol iz kornera i time ukazao na to da njegova prethodna majstorija protiv Partizana nije bila slučajnost.
Bio je tokom prvog poluvremena Čukarički izuzetno opasan tim po Crvenu zvezdu, pogotovo zbog samopouzdanja koje je doneo prelep pogodak Marka Docića, ali drugo poluvreme donelo je drugu pesmu jer je Aleksandar Pešić sa dva gola preokrenuo rezultat.
Iako je njegov tim pretrpeo poraz, Dociću ipak ostaje utešna nagrada jer je ponovo protiv „večitih“ pokazao kakav je fudbalski majstor. Ostavio je u šoku Milana Borjana kada je iz kornera njegov centaršut završio direktno u mreži, a krajem aprila ostavio je bez reči i golmana Partizana Nemanju Stevanovića.
Crno-beli tada su poraženi od Čukaričkog, a jedini gol na meču dao je upravo Docić i to kakav gol! U 42. minutu Docić je šutirao sa oko 35 metara, a lopta je proletela sve igrače i završila u mreži Partizana. Fudbaler Čukaričkog uporedio je taj pogodak za golom protiv Zvezda posle finala Kupa.
„Pa dobro, sigurno da postoji ta uteha, bar kod mene, ali ne mora da se to odrazi na ekipu. Pokazao sam da gol protiv Partizana nije slučajnost. Drago mi je da sam večeras dao iz kornera, da je to prvi gol posle Piksija na Marakani“, rekao je Docić.
Ako bi morao da bira, majstorija protiv Zvezde ipak mu je lepša od one protiv Partizana.
„Mislim da je ovaj gol večeras lepši. Sledeći korner je već povukao nazad, posle toga smo imali šansu za 2:0. Nisam video ko je sa gol linije skinuo loptu. Da smo tada dali gol, verovatno bismo se mi podigli. Čestitam Zvezdi, zasluženo je uzela titulu“, rekao je kapiten Čukaričkog.
Međutim, nisu samo „večiti“ gledali Docićeve fudbalske akrobacije. Pomalo je zapostavljena činjenica da su prelepi golovi jedan deo pečata njegove karijere. Kada je tek stigao iz Javora u Čukarički 2016. godine svoj prvi gol dao je protiv Borca iz Čačka i to iz kornera.
Izveo je korner sa slične pozicije kao protiv Zvezde, a lopta je završila u mreži ekipa iz Čačka. Trener Čukaričkog tada je bio Gordan Petrić koji je zapravo i dao Dociću vetar u leđa za ovakvu vrstu fudbalskih akrobacija.
„Dan pred tu utakmicu vežbali smo prekide i prišao mi je Gordan i pitao, da li mogu da šutnem direktno iz kornera. Rekao sam, mogu da pokušam, a da li ću pogoditi, ne znam. Ohrabrio me je tada. Rekao mi je da će ekipa uraditi sve, da dođem do tog gola iz kornera. Dva-tri puta sam probao na treningu i nije išlo. Mada je bilo blizu. Sutradan prvi korner, prvi pokušaj i gol pravo iz kornera“, rekao je Docić ranije za „Sportski žurnal“.
Docić je za Čukarički dao 28 golova, dok je prethodno nosio dresove Javora, Srema iz Jakova, a karijeru je počeo u Radničkom iz Obrenovca.
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Zvezda slavi Pešića – dva gola Nišlije za istorijsku treću „duplu krunu“
Marko Docić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Docićevo remek-delo iz kornera – pogodio kao nekad Rambo i Piksi /video/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Srbija čeka 24 godine, a Piksi je na odlikovanju dao reč: „Daćemo sve od sebe“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala