- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija čeka 24 godine, a Piksi je na odlikovanju dao reč: „Daćemo sve od sebe“

© Foto : Fudbalski savez Srbije/Vladimir MarkovicDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, primio je Majsku nagradu koju Sportski savez Srbije tradicionalno dodeljuje svake godine najzaslužnijimi sportistima, sportskim savezima, organizacijama stručnjacima i novinarima. Tom prilikom kormilar Orlova dao je reč da će učiniti sve da Orlovi odlete na Evropsko prvenstvo.
Jugoslavija i Srbija od 2000. godine nisu bili akteri završnog turnira Starog kontinenta i jasno je da je imperativ da taj negativni i predugački niz bude okončan.
Agonija traje, ali je palo obećanje, data je reč...
Na svečanosti održanoj u velikoj sali opštine Stari Grad u prisustvu ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića, najveće društveno-sportsko priznanje u Srbiji, selektoru Orlova uručio je predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek.
„Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku i svima koji su mi ukazali čast i dodelili mi ovo prestižno priznanje. Majska nagrada ima veliku tradiciju i osetio sam i prošle godine šta znači biti među laureatima. Svaka nagrada mene i moje igrače obavezuje da budemo još bolji. Trudićemo se i dalje da budemo na visini zadatka i velikih očekivanja fudbalske Srbije. Naredni cilj je da posle 24 godine pauze izborimo plasman na završni turnir Evropskog prvenstva i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo“, rekao je po završetku svečanosti Dragan Stojković.
Podsetimo, Fudbalski savez Srbije je prošle godine dobio Majsku nagradu kao najuspešnija sportska organizacija u zemlji.
Srbija nije bila na Evropskom prvenstvu još od 2000. godine kada je turnir održan u Belgiji i Holandiji.
Usledili su neuspesi posle toga, jer nacionalni tim nije otišao na EP u Portugaliji, nije nas bilo 2008. u Austriji i Švajcarskoj, kao ni Ukrajini i Poljskoj 2012. Usledio je fijasko na putu ka Francuskoj četiri godine kasnije, baš kao i 2020. godine kada smo na Marakani eliminisani od Škotske posle slabijeg izvođenja penala.
Piksijevi Orlovi trenutno su prvi u kvalifikacionoj grupi G sa maksimalnih šest bodova iz dva meča. Pala je Litvanija na stadionu Rajko Mitić (2:0), a posle toga i Crna Gora u Podgorici, kada je dvostruki strelac bio Dušan Vlahović.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
„Slučaj Kolubara“ dobio novu dimenziju – uključilo se tužilaštvo, preti se Lozanom
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Lukine suze kao znak da ništa nije kako treba /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala