- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sibirsko čudo na Rolan Garosu

© Foto : Skrinšot / Jutjub / BOLЬŠE!Mira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Tek nedavno Mira Andrejeva napunila je 16 godina, a sada je već izborila glavni žreb Rolan Garosa, što će za mladu Ruskinju biti prvi Grend slem u karijeri. Andrejeva je u finalu kvalifikacija savladala Kolumbijsku Kamilu Osorio rezultatom 7:6, 6:4.
Posle puna dva sata borbe Mira Andrejeva obezbedila je glavni žreb Rolan Garosa iako je ispred sebe imala zadatak da pobedi teniserku koja je u kvlifikacijama bila prvi favorit za plasman na Grend slem.
Osorio je povela u prvom setu sa 3:0 i delovalo je da će za mladu Ruskinju biti preveliki zalogaj, ali 16-godišnja Mira se vratila kao lavica, stigla do izjednačenja, a potm napravila i drugi brejk zaredom. Teniserka iz Kolumbije nije popustila pa je talentovanoj Andrejevoj oduzela servis gem i prvi set je otišao u taj-brejk.
Ponovo je bolje startovala Osorio koja je povela 4:1, ali Mira se još jednom vraća, spasava set loptu i koristi svoju treću za veliku prednost.
Drugi set bio je neizvestan u istoj meri, a gotovo da nije bilo gema koji je prošao bez brejk lopti. Kolumbijka je još jednom prva napravila brejk, Andrejeva izjednačila i oduzela joj još jedan servis gem, da bi Osorio vratila i taj brejk.
Taman kada je delovalo da nas čeka novi taj-brejk Ruskinja je smogla snage i oduzela Osorio treći servis gem za veliku pobedu i prvi Grend slem u karijeri.
Na putu ka glavnom žrebu Mira je pre Osorio savladala sunarodnicu Palinu Kudermetovu i Kolumbijku Emilijanu Arango.
Andrejeva je sa nepunih 16 godinu ostavrila prvu VTA pobedu i to na Mastersu u Madridu gde je stigla čak do četvrtog kola bez izgubljenog seta.
Rođena je u Krasnojarsku, ali se sa porodicom potom preselila u Soči, a Rusija je srećna što ima još jednu talentovanu teniserku, kakve dugo nije bilo. U nekoliko navrata mlada Mira govorila je kako najviše voli da igra na šljaci zbog čega bi definitivno mogla da napravi podvig na Rolan Garosu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Novak i Beloruskinja najomraženiji od svih kolega – Rolan Garos sprovodi meru zaštite
Igo Gaston - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
„Kazna je suluda“ – teniser reagovao na žestoku sankciju za kolegu
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Olga hita ka Rolan Garosu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala