- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Kazna je suluda“ – teniser reagovao na žestoku sankciju za kolegu

© AFP 2023 / JULIEN DE ROSAIgo Gaston
Igo Gaston - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Igo Gaston, francuski teniser, dobio je drakonsku kaznu zbog ponašanja na terenu, a njegov kolega Džon Milman veruje da je ona preoštra.
Gaston je izbacivanjem loptica na teren želeo nekorektno da utiče na ishod poena tokom svog meča sa Bornom Ćorićem, a disciplinski ograni ATP su ga drakonski kaznili, budući da je u prošlosti već radio istu stvar.
Za ovaj prekršaj, koji je došao pošto je Gaston već prethodno bio kažnjen, usledila je finansijska kazna od 133 hiljade evra – više nego što je 108. igrač sveta zaradio u tekućoj sezoni.
Ovu situaciju komentarisao je i australijski teniser Džon Milman, koji smatra da je kazna prestroga.
„Gaston je napravio glupost, ali kazna od 133 hiljade evra je suluda. Svake nedelje možete da vidite gore stvari. Čudan način da ATP iskaže autoritet. Igrače su hvatali da koriste nedozvoljena sredstva, da se ponašaju nasilnički prema skupljačima loptica, sudija itd. I svi su oni dobijali manje kazne. Gastonovo ponašanje nije bilo dobro, ali mi se zavaravamo ako kažemo da je ova kazna u skladu sa ostalima“, napisao je Milman.
Kazna za incidente koji su okarakterisani kao „nesportsko ponašanje“ iznosi 60.000 dolara na turnirima serije masters 1.000. Ukoliko prekršaj bude ponovljen u toku iste kalendarske godine, baš kao što se to dogodilo i Gastonu, kanza će znatno porasti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala