- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruskinja je nepravedno završila na stubu srama – od hapšenja do pomilovanja

© AP Photo / Alexander BondarevJana Sizikova
Jana Sizikova - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Ruska teniserka Jana Sizikova oslobođena je optužbi za nameštanja mečeva i dobila je „zeleno svetlo“ da se takmiči na ovogodišnjem Rolan Garosu.
Takav epilog nagovestio je njeg advokat Frederik Belo.
„Gospođa Sizikova koja je oduvek tvrdila da je nevina, samim tim je definitivno oslobođena svake sumnje za nameštanje mečeva“, rekao je Belo agenciji Asošiejted pres.
Jana Sizikova našla se u centru skandala na Rolan Garosu 2021. godine, nakon što je uhapšena na samom terenu. Pod velom sumnje je bio meč iz oktobra 2020. godine kada je u prvom kola ženskog dubla na Rolan Garosu napravila dvostruku servis grešku u petom gemu.
Bio je to meč koji su Sizikova i Medison Brugl izgubile od Andree Mitu i Patricije Marije Tig. Usledile su tvrdnje da je meč namešten, a da je Ruskinja direktan krivac.
„Nakon dve i po godine opstežne istrage, kancelarija javnog tužioca je zatvorila slučaj 11. aprila 2023. godine, s obzirom na to da nije bilo osnova za pokretanje krivičnog slučaja u nedostatku dokaza da se optužbe protiv nje dokažu“, dodao je Frederik Belo.
Jana Sizikova koja je iz Pariza pre dve godine odvedena s lisicama na rukama, kratko je bila u pritvoru, a sve vreme je demantovala optužbe, tvrdeći da je nevina.
Ruskinja trenutno zauzima 50. mesto na VTA listi u dubl konkurenciji i nadmetaće se na predstojećem Grend slem turniru Rolan Garosu.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Hamad od nule do ostvarenja sna – posle nestvarnog preokreta srpski teniser na Rolan Garosu
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Sibirsko čudo na Rolan Garosu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala