- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdan je rešio misteriju – kako je nastao „najsmešniji“ somborski ringišpil

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Duga trojka Nikole Jokića preko ruke Entonija Dejvisa ući će u anale svetske košarke. Svoje viđenje o „najluđem“ somborskom ringišpilu javno je podelio i as Atlante Hoks Bogdan Bogdanović, koji je Amerikancima i svetu razrešio misteriju fantastičnog koša.
Prosto je neshvatljivo i neobjašnjivo kako s lakoćom Nikola Jokić cepa protivničke mrežice, iako ispred sebe ima fantastične defanzivce i atlete s ogromnim rasponom ruku, ali mu to ne predstavlja problem da obavi svoj posao perfektno.
Smenjuju se čuvari nad njim, a čak i kada pomisle da su ga zaustavili, jer su praktično učinili sve što je u njihovoj moći, on ih demantuje.
I to surovo!
Dugo, dugo će se prepričavati kako je Somborac koji je na pravdi Boga pokraden za MVP titulu regularnog dela MVP lige, pocepao mrežicu Lejkersa preko popularne „Obrve“ i to u samom finišu, kada je Denver imao prednost 107:104, a vreme za napad je isticalo.
Na scenu je tada nastupio „najluđi“ somborski ringišpil, koji je zavrteo um Dejvisu i šokirao sve u dvorani u Los Anđelesu, kao i milione gledalaca kraj malih ekrana.
„Srpski snajper“ Bogdan Bogdanović odlučio je da se našali povodom nestvarnog koša njegovog reprezentativnog saigrača na društvenim mrežama.

„Eto šta se dogodi kada pritisnete sve dugmiće u isto vreme na vašem džojstiku“, razrešio je misteriju Bogdanović.

A Nikola Jokić u petoj utakmici finala Zapadne konferencije sa Lejkersima u Holivudu, to nije uradio jednom. Ne, učinio je to dvaput! Prvo preko Lebrona Džejmsa u drugoj deonici, a onda i protiv Dejvisa u odlučujućem kvartalu kada se „lomio“ meč.
Otuda i ne čude pohvale koje su stigle upravo od Kralja Lebrona Džejmsa po završetku susreta i plasmana Denvera u veliko finale NBA lige.
„Čak i kada ga čuvate najbolje što možete i kada imate utisak da ste sve uradili, on pronađe način da vam ubaci neverovatan šut. Uradio je to četiri, pet puta u ovoj seriji", poručio je Lebron.
Jokić je dobio MVP trofej za najboljeg igrača finalne serije Zapadne konferencije. Prosečno je beležio 27,8 poena, imao je 14,5 skokova i 11,8 asistencija.
Pogledajte novu epizodu Sputnjik sporta.
Boston - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Jokić će morati da sačeka – Boston pokazao Majamiju da nije gotovo
Nikola Jokić, Denver - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Sputnjik otkriva – o Jokiću iz prve ruke: „Kompjuter u telu snagatora sa pokretima balerine“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala