- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić će morati da sačeka – Boston pokazao Majamiju da nije gotovo

© AP Photo / Rebecca BlackwellBoston
Boston - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su u gostima Majami u četvrtom meču finalne serije Istočne konferencije rezultatom 116:99 i time su odložili slavlje Hitsa jer su smanjili zaostatak na 3:1 u seriji, te će Nikola Jokić i Denver još morati da sačekaju rivala u velikom finalu.
Mnogi se pitaju gde je do sada bio ovakav Boston, koji je bio favorit u dvoboju sa Majamijem, ali su Hitsi na krilima neverovatnog Džimija Batlera uspeli da naprave dva brejka, zatim i da slave na Floridi za velikih 3:0. Činilo se da će raditi popularna "metla", ali na kraju ništa od toga.
Razgoropadili su se Seltiksi predvođeni Džejsonom Tejtumom koji je postigao 33 poena uz 11 skokova i sedam asistencija za 42 minuta provedenih na parketu.
Lider Bostona šutirao je 4/8 za tri poena, dok mu je šut i iz igre bio 14/22. S druge strane Džimi Batler ponovo je bio na visokom nivou, što potvrđuje 29 ubačenih poena, devet uhvaćenih lopti i pet asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se njegov tim domogne velikog NBA finale u kom se već nalazi Denver, nakon što je s maksimalnih 4:0 u seriji Zapadne konferencije deklasirao Los Anđeles Lejkerse.
Uvodna četvrtina pripala je Majamiju rezultatom 29:23, da bi druga deonica protekla u rezultatskom egalu 27:27, pa je domaćin otišao na veliki odmor s plus šest - 56:50.
Čini se da je pauza više prijala Bostonu koji se u trećoj deonici razgoropadio i rešio je u svoju korist s ubedljivih 38:23.
Boston je put ka prvom trijumfu u seriji pronašao kroz veliki broj pogođenih trojki. Šutirali su čak 45 puta, od čega su u 18 navrata bili precizni.
Postigli su Kelti čak 10 trojki više od rivala (Majami 8) i to je nešto s čime Majami nije uspeo da izađe na kraj.
Vrhunac drame dostignut je u četvrtoj četvrtini kada je Majami prišao na samo pet poena zaostatka (88.83). Kako su Seltiksi pronašli način da svedu Džimija Batlera na samo jednu postignutu trojku, tako im je bilo lakše da dođu do brejka.
Usledila je serija gostiju 12:0 i pitanje pobednika praktično je rešeno sedam minuta pre kraja susreta.
Serija se seli u Boston i biće izuzetno uzbudljivo videti da li će Majami uspeti da završi posao u TD Gardenu ili će Kelti uneti dodatnu dramu i smanjiti na 3:2.
Potencijalni šesti meč biće odigran u Majamiju.
Pogledajte novu epizodu Sputnjik sporta.
Nikola Jokić, Denver - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Sputnjik otkriva – o Jokiću iz prve ruke: „Kompjuter u telu snagatora sa pokretima balerine“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
NBA legenda hvali Denver: „Superzvezda Jokić je konačno dobio pravu pomoć“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala