- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Albanac nagovestio odlazak „srpskog narednika“: „Sve je moguće“

© AP Photo / Gregorio BorgiaSergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić mogao bi ovog leta da napusti Rim i Lacio, nakon što je sportski direktor Igli Tare poručio da postoji mogućnost da on bude prodat.
Milan vreba iza ćoška i prvi je u redu da pojačanja svoju vezu iskusnim 28-godišnjim momkom iz Novog Sada koji je od 2015. godine neizostavan član nebeskoplavih.
Iako se u prošlosti uporno pričalo i pisalo o sumama između 80 i 100 miliona evra, koliko je zacepio vlasnik Lacija Klaudio Lotito, sada je prema pisanju italijanskih medija da cifra drastično manja. Praktično oko tri puta, a sve zbog toga što je SMS ušao u poslednju godinu ugovora sa Rimljanima.
„Sastaćemo se uskoro da razgovaramo o situaciji. Sve je moguće, naravno i to da Sergej bude prodat u drugi klub. Milinković-Savić voli i poštuje klub, trenera i predsednika. To je svima jasno“, poručio je Albanac zadužen za sportska pitanja, inače bivši fudbaler Lacija.
Spekuliše se da bi Klaudio Lotito mogao i morao da pristane i na sumu od svega 30 miliona evra, jer bi u narednih šest meseci, u slučaju da Sergej ostane ovog leta, na kraju Lacio ostao bez obeštećenja.
Veliki broj klubova je u prethodnom periodu bio zainteresovan za usluge „srpskog narednika“ u taboru Rimljana. Počev od Juventusa, Mančester junajteda, Pari Sen Žermena, ali je trenutno u prvom planu Milan.
„Roso-neri“ žele da dobiju čvrstinu i kreativnost u veznom redu, pošto je to nešto što im nedostaje ove sezone. Pokušali su to da dobiju s Belgijancem De Katelarom, ali su opasno promašili. Ni Brajim Dijaz koji je na pozajmici iz Real Madrida nije pokazao da je dorastao zadatku, pa bi Sergej bio idealno rešenje za goruće probleme.
Ipak, jasno je da bi, sada već bivši prvak Serije A, morao finansijski to da isprati kako dolikuje. Srbin bi, bar prema pisanju medija sa Apenina, bio jedan od najplaćenijih fudbalera crno-crvenih, jer bi osim obeštećenja u iznosu od više desetina miliona evra, morao da ima jaku platu.
Mediji na Čizmi takođe pišu da je Sergej Milinković-Savić san Milanovog trenera Stefana Piolija, što je ujedno i naslov ugledne Gazete delo Sport – „Piolijev san - Milinković Milanov trekvartista“ (umetnik, kreativac).
Već na leto bi mogla da bude realizovana ta ideja, odnosno ostvaren san. Potrebno je da Lotito pristane da uđe u pregovore, a da s druge strane iste iniciraju Paolo Maldini i Frederiko Masaro, koji su na čelu sportskog sektora roso-nera.
Sergej Milinković-Savić je ove sezone u Seriji A odigrao 34 utakmice i postigao je sedam golova uz osam asistencija, dok je recimo pored De Ketelareovog prezimena ta brojka nula kada su golovi u pitanju, i ima samo jednu asistenciju, a odigrao je 31 meč, što je katastrofalan promašaj plaćen 32 miliona evropskih novčanica.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Nesalomiva Mladost je imala blesak, ne i budućnost – u Novom Sadu ogorčeni
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
U Lazarevcu se ne predaju: „Nema dokaza, nekome smetamo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala