- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nesalomiva Mladost je imala blesak, ne i budućnost – u Novom Sadu ogorčeni

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Trener u stručnom štabu Mladosti GAT Vidak Bratić otvorio je brojne teme na konferenciji za medije posle remija sa Napretkom (0:0) u plej-autu, jer je tim iz Novog Sada definitivno ostao bez šansi za opstanak u Superligi.
Rezigniran je bio Bratić zbog činjenice da Mladost GAT koju s klupe vodi Nenad Lalatović, koji se nije pojavio na poslednjoj konferenciji, nije poražena na prethodnih osam utakmica, ali, igrom slučaja, odnosno (ne)očekivano dobrim rezultatima direktnih konkurenata, tim sa severa Srbije će u niži rang.
„Nemam šta da zamerim igračima. Nisu izgubili nijednu utakmicu, a bili su pod pritiskom svaki meč. Naravno da je nedostajao gol, ali šta je tu je. Opet, iznenađuju me neki rezultati u plej-autu. Pobeđuju svi koji se bore za opstanak, izgleda da je tu nešto namešteno“, jasno i glasno je poručio Vidak Bratić.
Jedan od najbližih saradnika Nenada Lalatovića, usudio se čak i da prognozira dalji rasplet u Superligi.
„Napraviće se sutra tabela, ostaće verovatno režimski klubovi. Oni privatni ne moraju. Ni ovi ljudi, iako daju svoj novac, uredno plaćaju poreze, 400 dece trenira i ne plaća,“ konstatovao je Vidak.
I neodoljivo se stiče utisak da je iz onog najvažnijeg, sportskog i rezultatskog aspekta nepravda ono što se dešava Mladosti GAT. Ekipa je u svojoj debitantskoj sezoni u Superligi ostala neporažena u prethodnih osam utakmica, računajući dva poslednja meča iz regularnog dela i šest dvoboja iz plej-auta. Sve je počelo od remija sa Kolubarom bez golova, identičan scenario bio je i protiv imenjaka iz Lučana na gostujućem terenu.
Startovao je plej-aut, gde tim koji je preuzeo Nenad Lalatović nije poklekao pred Radničkim iz Niša, štaviše slavio je na Čairu minimalnim rezultatom. Stila je zatim pobeda nad Kolubarom (1:0), te remi u Ivanjici sa Javorom (0:0). Nova podela bodova sa Spartakom u Novom Sadu (1:1), a identičan rezultat bio je i u Surdulici protiv Radnika.
Na kraju je stigao remi bez golova sa Kruševljanima, posle kog je Vidak Bratić imao svašta da kaže i poruči srpskoj fudbalskoj javnosti.
Svakako najveći rezultat napravljen je u Humskoj, kada je Mladost raznela Partizan u paramparčad, slavivši s ubedljivih 4:0. I na kraju, teško je poverovati da će baš ta Mladost u niži rang, jer nije imala budućnost u Superligi Srbije.
Osvrnuo se Vidak Bratić i na prvog čoveka kluba Dejana Slijepčevića za kog smatra da nema šta da traži u srpskom fudbalu.
„Taj čovek bi trebalo da ode iz sporta, jer zašto bi ovde radio kad se zna ko će ostati, a ko ne. Žao mi je Mladosti, gazde kluba, korektnog i poštenog čoveka“, zaključio je Bratić.
Podsetimo, uz Mladost bi u niži rang trebalo da se preseli Kolubara iz Lazarevca nakon kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije i oduzimanja devet bodova. Iz Lazarevca su se jutros oglasili i poručili da ne postoje apsolutno nikakvi dokazi za takav scenario.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Srbija je ispustila još jednog svog sina... /video/
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
U Lazarevcu se ne predaju: „Nema dokaza, nekome smetamo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala