- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Lazarevcu se ne predaju: „Nema dokaza, nekome smetamo“

© Sputnik / Petar MilovanovićKuća fudbala u Staroj Pazovi
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Fudbalski klub Kolubara Lazarevac oglasio se saopštenjem nakon što ga je FS Srbiej kaznio oduzimanjem devet bodova zbog navodnih nečasnih radnji, što je rezultiralo ispadanjem u niži rang, jer klub više nema ni matematičke šanse da opstane u Superligi.
Saopštenje Lazarevčana koji se ne mire s takvim epilogom i odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, prenosimo u celosti.
„Fudbalski klub Kolubara bi se najradije suzdržao od komentarisanja prvostepenog disciplinskog organa, poput onoga što rade pojedini zli jezici i naši oponentni na sportskom terenu, kako se naš stav ne bi protumačio kao pritisak na drugostepenu komisiju. Međutim, doneta odluka je pravni nonsens s obzirom na to da je UEFA polemisala o mogućoj zloupotrebi, a nepovoljna odluka po FK Kolubara doneta je i usled nedostatka dokaza. Dakle, prvostepeni organ je izrekao kaznu bez ikakvog obrazloženja. Nekome očigledno smeta naš status superligaša, a šteta se nanosi kako našem gradu, tako i momcima koji su pošteno znojili dres Kolubare cele sezone. Žalbu ćemo uložiti uz nadu da će se pravna odluka preinačiti i biti pravedno donesena“, navedeno je u saopštenju FK Kolubara iz Lazarevca.
Podsetimo, Kolubara je bila deseta na tabeli plej-ofa Superlige sa 38 osvojenih bodova, da bi oduzimanjem devet bodova pala na poslednje mesto sa 29 bodova, dok Mladost GAT ima bod više, a oba kluba su bez šansi za opstanak.
Pogledajte novu epizodu Sputnjik sporta.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Klub izbačen iz Superlige zbog nameštanja utakmica
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Crni oblaci nad Torinom – kazna, poraz, a onda i napad na Srbina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala