- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crni oblaci nad Torinom – kazna, poraz, a onda i napad na Srbina /video/

© Tanjug / Spada/LaPresse via APDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Crni oblaci nadvili su Torino u ponedeljak kada je Juventusu stigla kazna koja ih je spustila na sedmo mesto na tabeli baš pred utakmicu sa Empolijem u kojoj je „stara dama“ doživela poraz od 4:1, a na udaru se našao i Dušan Vlahović. Lijam Hederson, fudbaler Empolija, prišao je srpskom napadaču i usred meča mu se uneo u lice.
Gora vest nije mogla da stigne fudbalerima Juventusa pred susret sa Empolijem. „Staroj dami“ odlukom Saveznog apelacionog suda oduzeto je deset bodova u Seriji A zbog malverzacija prilikom transfera, a Juventus posle ove kazne može da se oprosti od Lige šampiona jer je prethodno eliminisan i u polufinalu Lige Evrope.
Opravdano, fudbaleri Juventusa izašli su na teren sa mislima koje su očigledno bile usmerene na drugu stranu, a Empoli je to iskoristio i u mrežu „stare dame“ ubacio četiri gola. Nije im to bilo dovoljno, pa je tako Lijam Hederson odlučio da se podsmeva Dušanu Vlahoviću.
„Uh, 80.000 miliona? Oh!“, rekao je Henderson unoseći se srpskom fudbaleru u lice i aludirajući na to za koji novac je Dušan prešao u Juventus.
Srpski fudbaler srećom nije naseo, jer bi to bio šlag na tortu Juventusovog sunovrata o kojem je posle poraza govorio trener kluba Maksimilijano Alegri.
„To je mučenje. Oni odlučuju gde bi Juventus trebalo da bude. To je nepoštovanje prema zaposlenima, igračima i trenerima. To je neverovatno, to je previše“, rekao je Alegri.
Trener „stare dame“ nije mogao da zameri igračima na porazu i lošoj partiji jer je svestan sa čime su se suočili pre utakmice.
„Juventus je po rezultatima sa terena na drugom mestu na tabeli Serije A. Nemam šta da zamerim igračima, nije im lako, to je nenormalna situacija. 15 minuta pre početka meča bili smo na drugom mestu, a onda smo videli da imamo 59 bodova i da smo sedmi“, istakao je Alegri.
Imao je trener Juventusa i posebnu poruku za čelnike takmičenja.
„Želim da istaknem jednu stvar. Juventus je drugi na tabeli, to smo zaslužili na terenu. Prihvatamo sve, ali se stvarno nadam da će se ovo jednom zauvek rešiti. Neka samo odluče gde žele Juventus, recite nam i tako rešite problem. Ne govorim im šta da odluče, samo tražim da odluče jednom i zauvek. To je neverovatno. Jednostavno neverovatno. Sada možemo samo da se nadamo da ćemo sledeću sezonu početi, a da znamo tačno u kojoj smo situaciju. Voleo bih da su nam pre dva meseca rekli koja je kazna i da su nam poručili hoćemo li biti izbodeni ili otrovani jer bismo tada barem nešto znali“, poručio je Alegri.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Kad je teško – Matić!
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Crveni čuvaju legendarne kopačke za srpskog sina: „Jasno je – niko kao on!“
Navijači  - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Romantičari odali počast ruskom heroju: „Vasja, počivaj u miru“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala