- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kad je teško – Matić!

© AP Photo / Petr David JosekNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Srpski fudbaler Nemanja Matić igra na visokom nivou u poslednje vreme, a sada je to sve nagradio i lepim golom u dresu Rome. Bio je precizan protiv Salernitane u 83. minutu za konačnih 2:2. Veoma bitan bod za Vučicu u borbi za izlaz u evrotakmičenja sledeće sezone.
Odlično je Srbin ispratio dešavanja u protivničkom šesnaestercu, lopta je došla do njega, a Matić je desnom nogom, inače njegovom slabijom, izjednačio na 2:2 na Olimpiku. Inače, u igru je ušao u 46. minutu.
Golovi nisu primarni posao Matića, ali osetio je da je važno pa je i na ovaj način doprineo timu koji sa klupe predvodi Žoze Murinjo.
Roma je dva puta gubila od Salernitane, prvo je za goste pogodio Kandreva u 12. minutu, El Šaravi je poravnao u 47, ali je gost poveo preko Dije u 54. minutu.
Dugo je trajalo mučenje u Rimu, delovalo je da će Roma do užasnog poraza, ali kada je bilo najteže pojavio se Matić i izvukao važan bod.
Posle ove utakmice Roma je na 60 osvojenih bodova i na ivici je ulaska u zonu koja vodi u evropska takmičenja sledeće sezone. Ispred Vučice je Atalanta sa bodom više i Milan koji je peti sa četiri boda više.
Roma se inače pre nekoliko dana plasirala u finale Lige Evrope tako što je bila bolja u dvomeču od Bajera iz Leverkuzena. Vučica je dominirala, zatvorila drugu utakmicu koja je završena rezultatom 0:0, a Nemanja Matić je sa pozicije osigurača potpuno uštopovao protivnika.
Nije Nemanja slučajno igrač koga je Murinjo dovodio u svoje klubove. U samo par dana pokazao je i defanzivni, ali i ofanzivni kvalitet.
- Pogledajte novu emisiju Sputnjik sporta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala