- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neustrašivi Danil u finalu Rima: Rus poklonio Grku lekciju na okupanoj šljaci

© AP Photo / Jim RassolDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, savladao je Grka Stefanosa Cicipasa u polufinalu Mastersa u Rimu rezultatom 7:5, 7:5. Ruski as po prvi put u karijeri igraće finale Mastersa koje se održava na šljaci.
Oko 16:30 počeo je epski duel Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa u polufinalu Rima, a dvojica rivala još jednom su zapečatili svoj ne tako prijateljski odnos odbijajući da se fotografišu pred početak meča.
Uzbudljivo i neizvesno bilo je samo do osmog gema kada je u Rimu počeo očekivani pljusak. Dok kiša nije počela ruski as bio je bolji, u prvom gemu je već napravio brejk, potvrdio ga i stekao prednost od 3:1. Međutim, Grk se vratio, stigao do 4:3, a potom došao do prilike za brejk koju je iskoristio.
Ljut je bio Danil zbog čega pre tog gema nije bio prekinut meč jer je kiša zaista u tim trenucima pljuštala, ali sudija Lajani samo je slegao remenima i poslao tenisere u svlačionicu.
Preko dva sata čekalo se da teniseri ponovo izađu na teren, a za to vreme pokušali su teniseri dva puta da se vrate, međutim u trenucima kada je trebalo da prođu kroz tunel, kiša je odjednom ponovo počinjala i jednostavno im se nije dalo. Napokon su se vratili posle duge pauze, Cicipas je uspeo da osvoji servis gem, a onda ponovo pljusak.
Oko sto minuta čekalo se da polufinalni meč ponovo počne i kiše konačno nije bilo. Posle pauze Medvedev je izjednačio na 5:5, a onda je Grk furiozno stigao do 40:0. Iako je mirisalo na lak servis gem, Rus je vezao četiri poena i stigao do brejk lopte posle greške grčkog tenisera, a potom je duplom greškom Cicipas poklonio Medvedevu brejk.
Oduzeo je ruski as rivalu u pravom trenutku servis gem i potom je potvrdom brejka stigao do prednosti u prvom setu.
Baš kao što je loše završio prvi set, tako je loše ušao u drugi Cicipas. Grk je napravio duplu servis grešku i time loše načeo gem, a Danil je to iskoristio kao i neke loše poteze koje je pretvarao u poene. Odmah na startu Rus je stigao do brejka i potom ga u narednom gemu potvrdio.
U trećem gemu Cicipas je počeo da se budi i sa nulom je smanjio Danilovu prednost, ali Rus je nastavio da igra kao furija, a posebno su oduševljavali drop-šotovi uz pomoć kojih je upisao pet vinera.
Sve je išlo kao po planu za Medvedeva, a onda je jedan bekhend koji je ostao u mreži napravio pravu pometnju. Cicipas upisuje novi viner, a onda stiže do dve brejk lopte i koristi prvu za potpuni povratak u set.
Meč je dobio obo što je publika želela – sjajan tenis. Medvedev i Cicipas počeli su da razmenjuju snažne, precizne udarce, a neizvesnot je dostigla vrhunac u deveto gemu pri rezultatu 4:4. Stigli su do izjednačenja i bilo je jasno da bi brejk lopta ruskom teniseru donela potencijalno kao pola meč lopte. Međutim, Grk se nije dao otpisati, vezao je dva poena i poveo sa 5:4.
Ostala je da visi Danilova pretnja iz devetog gema u vazduhu, a onda na naredni Cicipasov servis gem, Rus vadi iz džepa svoju magiju i postaje zid koji vraća svaki udarac dok ne stigne do prilike za napad koji pretvara u poen. Ovoga puta je to uradio bekhendom, stigao je do dve brejk lopte i prvu iskoristio poslavši lopticu iza Stefanosa koji je bio na mreži.
Posle brejka usledila je potvrda istog koja vodi Danila Medvedeva u finale, tek drugo na šljaci.
„Srećan sam zbog finala na šljaci .Uživao sam, bilo je jako teško zbog kiše, ponekad vas to opusti, mene je zabavilo, smejali smo se jer smo nekoliko puta bezuspešno pokušavali da se zagrejemo“, rekao je Medvedev posle velike pobede.
U finalu će igrati protiv mladog Holgera Runea koji je posle preokreta u skandinavskog polufinalu savladao Kaspera Ruda rezultatom 6:7, 6:4, 6:2.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
SPORT
Nadal progovorio o Novaku: Obeležili smo istoriju tenisa
Letonska teniserka Jelena Ostapenko tokom duela sa Ajlom Tomljanović na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
SPORT
Velika sramota u Rimu – Letonka psovala bivšu Ruskinju usred meča
Rumunska teniserka Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
SPORT
Napadala Ruskinju pa doživela istu sudbinu: „Osećam se bespomoćno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala