- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika sramota u Rimu – Letonka psovala bivšu Ruskinju usred meča

© AFP 2023 / BEN STANSALLLetonska teniserka Jelena Ostapenko tokom duela sa Ajlom Tomljanović na Vimbldonu
Letonska teniserka Jelena Ostapenko tokom duela sa Ajlom Tomljanović na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Pratite nas
Letonska teniserka Jelena Ostapenko uvredila je žestoko Jelenu Ribakinu tokom njihovog polufinalnog duela na mastersu u Rimu. Psovke je čuo Stefano Vukov, trener Ribakine, tokom meča i to nekoliko puta.
Meč je prekinut zbog kiše u drugom setu, a Letonka je bila nezadovoljna jer sudije nisu prihvatile njen zahtev za prekid meča nešto ranije.

„Rekla joj je da je k***a. To je učinila ispred mene dok Jelena nije mogla da vidi. Rekao sam joj da ne brine, da ćemo kasnije pričati o svemu", izjavio je trener Ribakine.

Duel je na kraju je okončan trijumfom Ribakine (6:2, 6:4), a predstavnica Kazahstana će se u finalu sastati sa Ukrjinkom Angelinom Kalininom.
Ribakina je, inače, rođena Moskovljanka koja je do 2018. nastupala za Rusiju. U junu pomenute godine uzela je državljanstvo Kazahstana.
Inače, ovo nije prvi put da se Ostapenkova nepristojno ponaša prema protivnicama. Jedan od najvećih skandala napravila je na Vimbldonu 2021. kada se sukobila sa Ajlom Tomljanović iz Australije i razmenjivala psovke pred glavnim sudijom.
Letonka je u martu ove godine ostala bez premije od 1.700 evra pošto je Olimpijski komitet njene zemlje doneo odluku da uskrati finansiranje svima koji su učestvovali na turnirima na kojima je bilo dozvoljeno učešće i ruskim i beloruskim igračima.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner
Kalinina, Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
SPORT
„Radi se o politici“: Skandalozno objašnjenje ukrajinske teniserke zašto se nije rukovala s Ruskinjom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala