- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal progovorio o Novaku: Obeležili smo istoriju tenisa

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Pratite nas
Rafael Nadal nedavno se obratio medijima povodom otkazivanja učešća na Rolan Garosu, a u tom obraćanju otkrio je i da planira da sledeće godine završi karijeru. Govoreći o trenucima koji su obeležili tu maestralnu karijeri „Bik sa Majorke“ pomenuo je i Novaka Đokovića sa kojim je kako kaže pisao „istoriju tenisa“.
Teško je bilo Rafaelu Nadalu da preseče i odluči da ne nastupi na Rolan Garosu, ali je objasnio da je shvatio da je takva odluka trenutno najbolja za njegovu karijeru, ukoliko želi dostojanstveno da se vrati.
Rafin plan je da naredne sezone odigra poslednje turnire na kojima je stvarao nestvarne uspehe igrajući sa mnogim igračima, ali se posebno izdvajaju mečevi sa Novakom Đokovićem, što je potvrdio i srpski as.
Sve dok igramo, Nadal će uvek biti moj najveći rival, bez obzira na mesto na listi ili šta se dešava oko nas“, rekao je Novak.
Nadala su upravo tog dana kada je objavio da sledeće godine igra poslednju sezonu upitali i za navedenu Novakovu izjavu, a on je objasnio šta je srpski as želeo da kaže.
„U potpunosti razumem šta Novak kaže, ali on to ne vidi u sadašnjem momentu, to će biti pre u istorijskom smislu. Mi smo obeležili istoriju tenisa sa najviše mečeva, a ja sam živeo sa oba rivala, prvo sa Federerom, a posle i sa Đokovićem. On i ja smo se susretali najviše puta i razumem da me smatra najvećim rivalom. Da, živeo sam u eri sa obojicom, mada sam sa Novakom igrao više puta“, objasnio je Nadal.
Dva teniska velikana odigrali su 59 međusobnih duela, a Novak je za jedan više bio bolji (30-29).
Od tih 59 čak 29 meča odigrali su u finalima, a u tom segmentu takođe vodi srpski teniser sa 16 pobeda naspram Nadalovih 14. Posebna dominacija Đokovića pamti se 2011. godine kada je Nadala pobedio u čak šest finala.
Kada je Novak upitan o tome gde bi voleo da odigra sa Nadalom jubilarni 60. meč, on se nije premišljao i kao iz stopa rekao je: „U finalu Rolan Garosa“.
Novakova želja teško će biti ostvarena jer ove godine Španac nije spreman za turnir na kom je podigao čak 14 pehara, a u planu mu je da se na teren vrati tek kroz nekoliko meseci. Jedina nada za tu želju srpskog asa jeste naredni Rolan Garos, ali to finale je trenutno misaona imenica za Nadala.
Istina, nikada ga ne treba otpisati, pokazao je tokom godina da i povređen ume da stiže do titula, ali posle tako dugo pauze pitanje je kakvog ćemo Rafu gledati i da li taj Rafa može da igra finale svog omiljenog turnira.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Letonska teniserka Jelena Ostapenko tokom duela sa Ajlom Tomljanović na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
SPORT
Velika sramota u Rimu – Letonka psovala bivšu Ruskinju usred meča
Rumunska teniserka Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
SPORT
Napadala Ruskinju pa doživela istu sudbinu: „Osećam se bespomoćno“
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
SPORT
Dušan progovorio o Novaku i „tabu“ temi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala