- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras emotivan zbog Nadala: Želim ti da se oprostiš kao šampion

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZORafael Nadal i Karlos Alkaras
Rafael Nadal i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Rafael Nadal ne zna kada će se vratiti na teren, a oporavak bi mogao da traje do kraja godine. Izlaganje španskog asa emotivno je doživeo njegov mlađi sunarodnik Karlos Alkaras koji mu je poželeo da se vrati i završi karijeru kao pravi šampion.
Posle povrede kuka na Australijan openu, Rafael Nadal objavio je da će pauzirati do osam nedelja, međutim kako se približio Rolan Garos, slavni Španac se oglasio i nagovestio da bi pauza mogla da traje i do osam meseci.
Emotivni Nadal rekao je da će učiniti sve da se vrati na teren do sledeće godine kako bi se zvanično oprostio od veličanstvene teniske karijere, a tu vest emotivno je dočekao mladi Karlos Alkaras koji je imao poruku za Rafu.
„Puna podrška, Rafa! Svi su tužni što nećeš biti na Rolan Garosu i igrati više do kraja godine, ali želim da ti da u 2024. godini imaš sjajnu sezonu i da se oprostiš kao veliki šampion što zaista i jesi!“, napisao je Alkaras.
Dvojica španskih tenisera tokom karijere susreli su se tri puta. Nadal je pobedio u duelima u Madridu 2021. godine kao i naredne sezone u Indijan Velsu, ali je 2022. Alkaras svog idola izbacio u četvrtfinalu Madrida.
Tada je postalo jasno da je Španija dobila Rafinog naslednika koji je počeo da obara njegove rekorde, a i sam Nadal bio je oduševljen. Mladom Alkarasu „lepnjene su etikete“ da je prepotentan i nadmen, ali kako su meseci prolazili, a uspesi se nizali postajalo je jasno da je mladi Karlos veliki sportista koji ima srce šampiona i zna da se ponaša i na terenu i van njega.
Još jedan od dokaza jeste upravo i poruka za Nadala koja pokazuje da je 20-godišnjak iz Mursije još uvek na prekretnici. Do pre samo nekoliko godina divio se Rafi, teniseru iz njegove zemlje, koji piše istoriju sporta, a onda nekoliko godina kasnije on je na Rafinom mestu.
Nadal je svom teniskom nasledniku čestitao svaki trofej i uvek biranim rečima govorio o njemu, a ukoliko Španac zaista odluči da sledeće godine napusti tenis ostaće žal za više duela ova dva neverovatna igrača.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sporta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SPORT
Novakova kompanija potvrdila: Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište gradu Beogradu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SPORT
„Navijam za Novaka zbog svega što su mu radili“ – Amerikanac potkačio domovinu zbog sabotaže Srbina
Danil Medvedev i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SPORT
Cicipas i Medvedev za rimsko finale: „Postoje mečevi koji donose dramu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala