- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cicipas i Medvedev za rimsko finale: „Postoje mečevi koji donose dramu“

© Sputnik / Tennis Australia / Uđi u bazu fotografijaDanil Medvedev i Stefanos Cicipas
Danil Medvedev i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Stefanos Cicipas, grčki teniser, plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu pobedom nad hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem rezultatom 6:3, 6:4. U borbi za finale Grk će igrati protiv ruskog asa Danila Medvedeva.
Bio je Stefanos Cicipas veliki favorit u meču protiv Borne Ćorića, međutim očekivalo se da Hrvat pruži možda veći otpor.
Na početku jeste bilo neizvesno, ali u osmom gemu Grk je iskoristio svoju prvu brejk loptu i poveo je u ključnom trenutku. U narednom gemu Ćorić je stigao do dve brejk šanse, ali nakon što ih nije iskoristio Cicipas stiže do set lopte i koristi je.
U drugom setu ponovo je Cicipas prvi oduzeo protivniku servis gem, ali ovoga puta Hrvat nije uspeo ozbiljnije da zapreti. Grk je imao novu šansu u sedmom gemu, ali je nije iskoristio i tada se tek trgnuo Borna.
U osmom gemu uspeo je da vrati brejk i da se vrati u meč, ali ispostavilo se samo na kratko jer je grčki teniser odmah uzvratio i istom merom, a onda lako potvrdio brejk za pobedu i plasman u polufinale.
Tamo ga čeka Danil Medvedev, ruski teniser, sa kojim Grk nije u najboljim odnosima još iz tinejdžerskih dana zbog čega dueli dva tenisera dobijaju posebnu notu drame i neizvesnosti.

„Postoje određeni mečevi koji donose dramu. Igra dobro, a ja se osećam dobro na terenu. Zaista se nadam da ću izvući najbolje iz sebe protiv njega. Osećam se kao da on igra bolje nego godinama ranije“, rekao je Cicipas o susretu sa Danilom.

Biće to njihov 12. susret, a u prethodnim duelima Rus je slavio sedam puta, a Cicipas četiri.
Na šljaci su igrali samo dva puta, a poslednji je bio na Rolan Garosu pre dve godine kada je slavio Grk.
Dok Medvedev i dalje čeka trofej na šljaci, Cicipas ih ima četiri i to za njega nije podloga kakva je za Rusa koji ne voli da igra na njoj o čemu govore i rezultati.
Rus je poslednje polufinale na šljaci igrao još 2019. godine, a Cicipas je u Rim stigao posle finala u Barseloni i četvrtfinala u Madridu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Eparhija se oglasila povodom „zabrane za Đokovića“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Medvedev osvetio prijatelja i oživeo san o „nedostižnom“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Oglasio se Nadal i najavio kraj karijere: Neću igrati nekoliko meseci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala