- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedan poziv je promenio sve – hoće li se dogoditi još jedan?

© AP Photo / Michael SohnPep Gvardiola
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Pep Gvardiola imao je pomoć prijatelja pri eliminaciji Real Madrida u polufinalu Lige šampiona. Prema informacijama katalonskog „El Nacionala“ Sitijev menadžer zvao je upomoć Ćavija Ernandeza kako bi se konsultovao oko toga kako zaustaviti Vinisijusa Žuniora.
Jedan poziv promenio je sve. Prema tvrdnjama španskih medija, Gvardiola koji je sa Mančester sitijem pregazio Real u revanš meču na Etihadu (4:0) konsultovao se s trenerom Barselone i nekadašnjim saigračem Ćavijem.
Mančester siti – Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Kako je „režirana“ kraljevska bruka veka
Glavna tema razgovora odnosila se na maestralnog Brazilca Vinisijusa Žuniora koji je ove sezone uz Karima Benzemu udarna igla kraljevskog kluba.
Barselona i Real ove sezone su odmerili snage u čak četiri navrata, a Vinisijus je postigao samo jedan gol. Na put mu je stao Ronald Arauho, pa je Ćavi otkrio recept Gvardioli za nezgodnog i brzonogog brazilskog napadača kog je Kajl Voker u revanšu bez problema „stavio u džep“.
Čitava priča oko tog jednog poziva koji je promenio sve, komotno bi mogla da dobije nastavak. U nju bi lako mogao da bude umešan Žoze Murinjo, čiji bivši klub Inter će odmeriti snage sa Sitijem, u Istanbulu na stadionu „Ataturk“ 10. juna u finalu Lige šampiona.
Naime, Murinjo je s nero-azurima stao na put Pepu Gvardioli i Barseloni u nokaut fazi Lige šampiona 2010. godine, da bi se kasnije popeli na krov Starog kontinenta. Sada bi Simone Inzagi mogao da iskoristi pomoć prijatelja i da pozove upomoć Portugalca, koji je nebrojeno puta vodio žestoke bitke sa Gvardiolom i jasno je da se njih dvojica i te kako dobro poznaju.
Mančester siti će svakako biti favorit u tom istanbulskom finalu, ali s obzirom na to da je u pitanju jedan meč, jasno je da je apsolutno sve moguće. Uostalom, Siti do sada nikada nije bio prvak Evrope, a pre dve sezone svi su videli "građane" na tronu kada su se u finalu sudarili s Čelsijem, kada su doživeli šok od tima koji je vodio nemac Tomas Tuhel.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
FK Čukarički, utakmica sa Sumgaitom - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Dar s neba Vojvodini, u Čukaričkom ogorčeni: „Skandal“
Mančester siti – Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Građani ponizili Kralja – ubedljiva pobeda za finale Lige šampiona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala