- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dar s neba Vojvodini, u Čukaričkom ogorčeni: „Skandal“

© Foto : FK ČukaričkiFK Čukarički, utakmica sa Sumgaitom
FK Čukarički, utakmica sa Sumgaitom - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Vojvodina i Čukarički igraće novu utakmicu polufinala Kupa Srbije danas od 15 časova, zvanično je objavio novosadski klub. Ulaz na stadion „Karađorđe“ biće besplatan za sve gledaoce.
Utakmica od srede praktično ne važi i drugi polufinalista Kupa Srbije biće poznat tek posle novog susreta Vojvodine i Čukaričkog.
Prvi meč prekinut je u 33. minutu, pri rezultatu od 0:2 za goste zbog pljuska. Strelci za Čukarički bili su Rogan u sedmom i Badamosi u 27. minutu, ali ti golovi po svemu sudeći neće ništa vredeti.
Anketa
Da li je Čukarički oštećen?
Propozicije Kupa Srbije za aktuelnu sezonu ne predviđaju nastavak utakmice u slučaju prekida uslovljenog višom silom, što je suprotno od pravila vezanog za Superligu. Odluka o novom meču na „Karađorđu“ doneta je na osnovu Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSS.
Član 46 nedvosmisleno definiše:
„Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji su se nisu mogli otkolniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno.“
Dilema nema - nova utakmica mora da se igra, međutim neizvesno je da li će rukovodstvo Čukaričkog to prihvatiti. Postoje indicije da Beograđani ne žele na teren pod ovim uslovima.

„Ovo je skandal, zašto smo pre mesec dana posle prekida duela sa Partizanom nastavljali meč od 21. minuta? Sad imamo drugačiju situaciju, da igramo novi meč. Neka mi neko objasni zašto su pravila drugačija. Ovo je presedan“, rekao je sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević.

Podsetimo, u finale Kupa se već plasirala Crvena zvezda koja je pobedila TSC sa 3:0.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Novi Sad: Utakmica prekinuta zbog potopa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala