- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdi je iz Austrije stigla vest koju ne želi da čuje

© Foto : FK Crvena zvezdaGejlor Kanga i Aleksandar Dragović – FK Crvena zvezda
Gejlor Kanga i Aleksandar Dragović – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Aleksandar Dragović, stub odbrane Crvene zvezde pune dve sezone, poručio je u razgovoru za austrijske medije da želi da napusti Marakanu, uprkos tome što je osvojio duplu krunu, što je nova na vidiku i što će crveno-beli naredne sezone igrati Ligu šampiona.
U prošlosti je neretko moglo da se čuje da prekaljeni štoper koji je iz Bajer Leverkuzena 2021. godine stigao u Zvezdu, i na taj način je ispunio želju svom dedi koji je okoreli zvezdaš, želi da ode, ali su na Marakani bili izričiti da to ne dolazi u obzir.
Takav je stav generalnog direktora srpskog šampiona Zvezdana Terzića koji je svestan šta 32-godišnji reprezentativac Austrije donosi klubu. Ne samo što drži poslednju liniju i što s lakoćom izlazi na kraj sa rivalima, već što je svojim iskustvom i samom pojavom na terenu uticao na Strahinju Erakovića i Stefana Lekovića da imaju od koga da (na)uče i kale se u ozbiljne defanzivce.
Zvezdi je poruka o tome da Dragović po završetku sezone želi da okonča svoj mandat u crveno-belom dresu, stigla iz Austrije.
© Foto : FK Crvena zvezdaAleksandar Dragović
Aleksandar Dragović - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Aleksandar Dragović
„Vreme je za promenu, želim da odem. Kada su uspesi u pitanju, dolazak u Beograd je bio pravi potez. Ne možete da zamislite ništa bolje od osvajanja titule u Srbiji sa Crvenom zvezdom. Znate koliko sam vezan za dedu, a on je bio presrećan što sam potpisao za njegov omiljeni klub i osvojio titulu", rekao je Dragović za „Kronen cajtung“.
Ozbiljnu karijeru napravio je Dragović, koji je osim Zvezde, branio boje Leverkuzena, Lestera, Dinamo Kijeva, Bazela i Austrije Beč. Osvojio je 13 trofeja na klupskom planu.
„Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Engleskoj i u Srbiji, a moj stari san je da zaigram u italijanskoj Seriji A. Moj moto 'old but gold' i dalje važi i želeo bih da zaigram u Italiji“, poručio je Dragović.
Upravo je mesecima iza nas štoper Zvezde dovođen u vezu sa Sampdorijom, jer je vio velika želja Dejana Stankovića s kojim je sarađivao na Marakani, ali Terzić i Zvezda nisu dozvolili da dođe do transfera.
Klub iz Đenove nije uspeo da se izbori za opstanak u Seriji A, zbog čega ga očekuje selidba u niži rang, pa se postavlja pitanje da li je i dalje Sampdorija u igri ili bi Dragović mogao da pređe u neki drugi klub iz italijanskog šampionata.
Opcija je svakako i povratak u matičnu zemlju – Austriju.
„Austrija je klub u kom sa odrastao kao fudbaler i sa kojim imam posebnu konekciju. Austrija će uvek biti tema, naravno, ali bih voleo da karijeru okončam u inostranstvu, pod uslovom da bude prilike“, zaključio je Dragović.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
FK Čukarički, utakmica sa Sumgaitom - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Dar s neba Vojvodini, u Čukaričkom ogorčeni: „Skandal“
Mančester siti – Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Građani ponizili Kralja – ubedljiva pobeda za finale Lige šampiona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala