- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska levica posle Beograda i Moskve „sevnula“ u Grčkoj – i to za opstanak /video/

© AP Photo / Darko VojinovicDetalj sa utakmice Partizan - Viktorija Plzenj
Detalj sa utakmice Partizan - Viktorija Plzenj - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Lamija slavi Zorana Bambija Tošića i njegovu levicu koja je sačuvala klub od ispadanja u niži rang. Bivši reprezentativac Srbije i Partizana pogodio je mrežu iz slobodnog udarca, postavivši konačnih 2:2 (2:0) protiv Jonikosa u grčkom plej-autu.
Lamija je posle prvih 45 minuta bila „viđena“ u nižem rangu, jer je imala čak dva gola zaostatka, da bi u 53. minutu Nunjes prepolovio prednost domaćina.
Prethodno je za Jonikos jedan od strelaca bio bivši fudbaler Crvene zvezde Španac Hose Kanjas.
Upravo su Jonikos i Lamija vodili direktnu bitku oko toga ko će ispasti iz prve lige, a apsolutni heroj gostujućeg tima, kojem je odgovarao i remi bio je Zoran Bambi Tošić.
Ono po čemu je ostao poznat gde god da je igrao od Partizana, preko CSKA Moskve, jeste neverovatna leva noga i precizan, odmeren udarac iz prekida.
To je na svojoj koži osetio Jonikos, čiju je mrežu u 72. minutu rezantnim udarcem iz prekida zatresao 36-godišnji Zrenjaninac. namestio je loptu s desne strane, na nekih 22 metra od gola, i hirurški preciznim udarcem uspeo je da je pošalje u nebranjeni deo mreže, dok je golman domaćih paradom samo ulepšao pogodak.
Iskusni krilni napadač, koji je svojevremeno nosio i dres Mančester junajteda, pogodio je i u prethodnom kolu protiv Levadijakosa, kada je takođe isčupao bod svom timu.
Sa dva gola iz dva odlučujuća meča, Zoran Bambi Tošić je „direktan krivac“ što je Lamija opstala, dok je Jonikos ispao u drugu ligu, jer mu je samo pobeda odgovarala.
Maurisio Poćetino - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Legenda je razočarala – novi „vatrogasac“ stiže u London
Edi Hau - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Doživotna zabrana navijaču koji je otvorio „stare rane“ Englezima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala