- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je razočarala – novi „vatrogasac“ stiže u London

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaMaurisio Poćetino
Maurisio Poćetino - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Argentinski stručnjak Maurisio Poketino biće od naredne sezone novi menadžer Čelsija, objavili su britanski mediji. On će na klupi posrnulih „plavaca“ iz Londona naslediti ikonu kluba Frenka Lamparda koji je doveden kao privremeno rešenje, ali je u potpunosti rezultatski razočarao.
Od debija protiv Vulverhemptona (1:0 izgubio) na klupi kluba s kojim je kao igrač osvojio gotovo sve velike trofeje, Lampard se nije proslavio. Samo jedna pobeda, i to u gostima protiv Bornmuta (3:1) i remi uz čak šest poraza na osam mečeva koliko je vodio Čelsi.
Iako je nekadašnji vezista Engleske jasno i glasno poručio da bi apsolutno odmah pristao da bude dugoročno rešenje za Čelsijevo bolje sutra, remi sa Notingem Forestom (2:2) bio je jasan pokazatelj da nije dorastao zadatku i da klub pod hitno mora da pronađe adekvatno rešenje.
Otkako je Rus Roman Abramovič prodao Čelsi, na šta je bio primoran, a na čelo kluba došao Amerikanac Ted Boli, ekipa se srozala na niske grane u rekordnom roku. Počeli su da se menjaju treneri kao na traci, dok je za fudbalere svlačionica postala mala zbog očajne klupske politike, što je nekada u „malom prstu“ držala Romanova „desna ruka“ Marina Granovskaja.
Lampard je posle smene Grejema Potera trebalo da posluži kao alternativno rešenje i ispostavio se kao kolateralna šteta, jer Čelsi odavno više nema identitet, nema „glavu i rep“.
Od iskusnog Argentinca Maurisija Poketina koji je navodno dogovorio sve uslove oko dolaska na Stamford bridž u junu mesecu, očekuje se da vrati klub na staze stare slave.
Čelsi je hteo bivšeg stratega Totenhema i Pari Sen Žermena odmah, ali je Poketino insistirao da preuzme ekipu tek po završetku sezone, a klub mu je izašao iz susret.
Sa Ostrva stižu informacije da je Poketino kao uslov da preuzme Čelsi, stavio Amerikancu Todu Boliju listu s pojačanjima, počev od golmana, preko odbrane, pa sve do sredine terena i samog špica napada. Na listi su golman Emilijano Martinez, Aleks Mekalister, Lautaro Martinez, Deklan Rajs...
Čelsi je od dolaska američkog milijardera već potrošio 630 miliona evra i postao je predmet podsmeha u svetu fudbala zbog očajnog prelaznog roka u kojem su dovođeni i gomilani fudbaleri koji nisu pokazali da su dostojni dresa slavnog kluba iz Londona.
Novi „vatrogasac“ će uskoro stići i na njemu je da pokuša da „ugasi požar“ koji bukti, a ogleda se u činjenici da je Čelsi tek 11. na tabeli Premijer lige i da neće igrati Evropu naredne sezone.
Edi Hau - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Doživotna zabrana navijaču koji je otvorio „stare rane“ Englezima
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Kraljevski povratak Aleksandra Mitrovića: Kazna istekla – Srbin odmah dao gol
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala