- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Doživotna zabrana navijaču koji je otvorio „stare rane“ Englezima

© AP Photo / Rui VieiraEdi Hau
Edi Hau - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Remi davljenika Lidsa i Njukasla koji se bori za Ligu šampiona (2:2) ostao je u senci nesvakidašnjeg događaja, bar za Premijer ligu. Navijač domaćih ušetao je na teren i odgurnuo menadžera „svraka“ Edija Haua, posle čega je uhapšen, a Lids mu je izrekao doživotnu zabranu praćenja utakmica voljenog kluba.
Situacija koja se odigrala u subotu popodne na Elan roudu na početku sudijske nadoknade, podsetila je na osamdesete i početak devedesetih godina kada su Englezi muku mučili s navijačima, pa je „čelična ledi“ Margaret Tačer promenom zakona i rigoroznim kaznama uticala da se huliganima za Ostrvu iskoreni.
Scena sa utakmice 35. kola Premijer lige Lids - Njukasl otvorila je „stare rane“ Englezima, pokazavši da je sistem zakazao jer je navijač bez da ga je bilo ko pojurio, došetao do menadžera Njukasla Edija Haua kog je odgurnuo, a usput mu je nešto poručio.
Na konferenciji za medije posle sjajnog fudbala u kom su viđena čak četiri gola, tri penala, crveni karton i čak 30 faulova, Edi Hau je uspeo čak i da se našali.
„Drago mi je da je neko bio tamo“, u ironičnom tonu rekao je menadžer crno-belih iz Njukasla, koji ima troje dece, a kog su zaštitile kolege Sajmon Vederston i Deni Hodžis.
Jasno je da je incident mogao da bude daleko gori jer su policija i redari nisu reagovali u trenucima kada je huligan preskočio reklame i komotno ušetao do terena i restriktivnog prostora u kojem se nalazio Edi Hau. Mediji u Velikoj Britaniji pitaju se kako je to uopšte moguće.
Navijač Lidsa je uhapšen i klub mu je u najkraćem mogućem roku izrekao doživotnu suspenziju, što je saopšteno na zvaničnom sajtu kluba, ali je sasvim jasno da Englezi nisu srećni zbog onog što se dogodilo jer im je evociralo uspomene na neke događaje za koje su mislili da su samo ružna prošlost.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Osman Bukari, Zvezda - Vojvodina - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Kangva brži od pištaljke, Zvezda na dva koraka od „stotke“
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Kraljevski povratak Aleksandra Mitrovića: Kazna istekla – Srbin odmah dao gol
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala