- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kangva brži od pištaljke, Zvezda na dva koraka od „stotke“

© Foto: FK Crvena zvezda/Nikola MitićOsman Bukari, Zvezda - Vojvodina
Osman Bukari, Zvezda - Vojvodina - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu (2:1) u utakmici 35. kola Superlige. Pred nekoliko hiljada ljubitelja fudbala na Marakani, crveno-beli su slavili golovima Bukarija u devetom i Kangve u 94. minutu, dok je počasni gol za goste dao Baraj u 57.
Malo je falilo da Novosađani treći put uzastopno ostanu neporaženi u Beogradu, ali je Kangva doneo upornoj Zvezdi tri boda u poslednjim sekundama utakmice i produžio jurnjavu za cifrom od 100 bodova koji se nalaze na dva koraka.
Vojvodina je odigrala rasterećeno i otvoreno. Zvezda nije koristila prilike u kojima su se nalazili njeni iggrači, iako je Bukari lepim udarcem rano razgalio publiku i nagovestio novi trijumf šampiona Srbije već na početku.
Golman Carević je odlično branio, imao čak osam odbrana u prvom poluvremenu, a Vojvodina je dočekala svoju priliku blizu isteka jednog časa igre.
Čumić je prošao po levoj strani i pogodio pravo u glavu Baraja u petercu Zvezde, a lopta odsela u mreži Milana Borjana za 1:1. Mnogima se u tom trenutku učinilo da će Novosađani nastaviti da prete, ali je Zvezda krenula u ofanzivu.
Golman gostiju Carević je uspešno odolevao sve do četvrtog minuta nadoknade kada nije mogao da stigne precizan udarac rezerviste Kingsa Kangve sa oko 15 metara, pa je šampion Srbije upisao novu pobedu i stigao do brojke od 95 bodova u sezoni.
Zvezdu za četiri dana očekuje okršaj polufinala Kupa Srbije sa ekipom TSC iz Bačke Topole, dok Vojvodina igra sa Čukaričkim u okviru najmasovnijeg takmičenja.
Trener crveno-belih Miloš Milojević kaže da je plan ostvaren i da se njegov tim okreće takmičenju u kupu.
„Uz svu muku smo došli do tri boda, postigli lep gol koji nam daje smernice za Kup u smislu toga ko je raspoložen i na nivou. Kup je sad najbitnija utakmica za nas, jer polufinale otvara finale, a ona se pobeđuju. Sistem takmičenja je takav da se igra jedna utakmica, a čeka nas duel sa dobrom i motivisanom ekipom, koja takođe želi da osvoji trofej“, rekao je Milojević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala