- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedan Srbin odlazi, a drugi se vraća u Moskvu

© Sputnik / Artur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Poraz od Ahmata iz Groznog od 3:0 na svom terenu u okviru 27. kola Premijer lige Rusije skupo je koštao Slavišu Jokanovića, koji je dobio otkaz na klupi Dinama iz Moskve. Rsuki mediji pišu da će ga na toj funkciji zameniti zemljak Marko Nikolić.
Jokanović se posle meča nije pojavio pred novinarima na redovnoj konferenciji za medije, a iz Dinama je saopšteno novinarima da je drugi trener preuzeo brigu o treninzima i pripremi igrača za sledeću utakmicu.
Odluka je donekle i očekivana jer plavo-beli nisu ispunili zacrtane ciljeve za ovu sezonu - da budu među tri najbolje ekipe u ligi. Ispali su rano i iz Kupa Rusije od ekipe Akron, ali ono što je najveći problem je da ekipa nije igrala lep fudbal. Dinamo je izgledao loše na terenu.
Jokanović se nije uklopio u timski duh, pogotovo posle odlaska emocionalnog nemačkog trenera Sandra Švarca, koji je bio ljubimac svih u klubu. Nemac je znao često da uleti u svlačionicu i podigne raspoloženje posle pobede uz glasnu muziku i pesmu. Kod Slaviše to nije slučaj.
© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Dinamo" - "Ahmat"
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Ahmat - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Takođe, Švarc je umeo da iskoristi talenat najmlađih igrača, Tjukavina i Zaharjana, zbog kojih su navijači sa uživanjem dolazili na utakmice Dinama, a koji je, na veliko iznenađenje svih protivnika, bio ubedljivo najgledaniji tim u Moskvi.
Činjenica je da je Jokanović od Švarca nasledio slabiji tim - otišli su Balbuena, Šimanski, Varela, Moro i Ordets - ali su istovremeno i ostali ruski klubovi bili oslabljeni u tom smislu, tako da opravdanja za loše rezultate nema.
Slaviša nije uspeo da izvuče maksimum iz igračkog kadra. Fudbaleri, nezvanično, govore da ga često nisu razumeli u pogledu taktike i pristupa utakmici, iako su pokušali da slede njegove instrukcije. Možda je krivica delom i na njima.
Ipak, u fudbalu je lakše promeniti trenera nego 11 igrača pa je zato Dinamo odlučio da cenu plati Jokanović. Moskovski velikan mu je već spremio i zamenu. Prema pisanju „Sport Ekspresa“, plavo-beli su se već dogovorili sa Markom Nikolićem (43), koji bi trebalo da preuzme funkciju trenera prvog tima od leta.
Sudeći po učinku koji je srpski stručnjak imao na klupi Lokomotive iz Moskve pre nekoliko sezona, igrači Dinama bi sledeće godine definitivno mogli da razumeju na koji način treba da igraju.
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Zvezda „kvari“ posao Partizanu i šalje Nikolića u „svetu zemlju“?
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Nikolić o povratku i agoniji Partizana: „Teret imaju oni što se bore za život“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala