- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikolić o povratku i agoniji Partizana: „Teret imaju oni što se bore za život“

© Sputnik / Press-služba FK "Lokomotiv" / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Nova uprava FK Partizan koju je imenovalo Sportsko društvo, planira da na mesto trenera prvog tima postavi Marka Nikolića, koji je doneo poslednju šampionsku titulu crno-belima 2017. godine. Trofejni stručnjak je, nedavno, govorio o povratku u Humsku i izrazio želju da se vrati.
Nikolić, koji je u dva navrata vodio Partizan, dok je 2017. godine osvojio duplu krunu, poručio je nedavno komentarišući večiti derbi, da teret imaju oni koji se bore za egzistenciju, a ne fudbaleri koji rade ono što vole i dobro su plaćeni za to.

„Teret je na ljudima koji se bore za život, rade teške i rizične poslove. Derbi je najveće moguće uživanje. Ili igrati za reprezentaciju“, izjavio je za TV Arenu sport Nikolić, koji je u društvu sa bivšim strategom Crvene zvezde Miodragom Grofom Božovićem bio stručni konsultant u studiju.

U poslednjih nekoliko meseci konstantno se u srpskoj fudbalskoj javnosti provlači mogućnost da bi Nikolić mogao da se vrati na mesto uspeha, kako bi vratio Partizanu stari sjaj, jer je poznato da Zvezda suvereno dominira srpskim fudbalom.
Iskusni 43-godišnji stručnjak koji je bez kluba otkako se 2021. godine rastao sa Lokomotivom iz Moskve, poručio je da je svestan teške situacije u kojoj se nalazi slavni klub iz Humske.
„Partizan se trenutno nalazi možda na istorijskom minimumu, a tu ne mislim samo na rezultat, već i na upravljanje klubom. To što je Zvezda uzela, dve, tri, pet titula, to uopšte nije važno. I Partizan je uzimao, i to takođe nije važno, važan je klub. Što se mene tiče, hoću da se vratim, ali...“ krenuo je, pa stao Nikolić.
Kako je rekao, posle Rusije je prvi put u trenerskoj karijeri osetio zasićenje.
„Posle Rusije sam osetio malo zasićenje posle 20 i nešto godina rada, boravka u inostranstvu šest godina. Sve mi je nedostajalo, Beograd, prijatelji, kafana, putovanja. Sve. Napunio sam se energijom, gladan sam i hoću da radim. Imam nekoliko situacija i u narednom periodu doneću odluku. Partizan? On je uvek neka priča kada sam ja u pitanju i on je opcija koja uvek mora da se razmotri, a da li ću ja biti i rešenje, to zavisi od milion faktora“, rekao je Nikolić.
Stadion Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
JSD Partizan imenovao privremenu upravu u FK Partizan, a FK Partizan istupio iz JSD Partizan!
A koliko je ozbiljna crno-bela agonija najbolje potvrđuje sam pogled na tabelu i četvrta pozicija koja je takođe na klimavim nogama, jer Vojvodina ima identičan broj bodova - 58.
Partizan na prethodnih deset utakmica otkako je na mesto trenera imenovan Igor Duljaj ima učinak od samo dve pobede, dva remija i čak šest poraza što se ne pamti u istoriji kluba.
„Ne može niko da mi objasni da Partizan ne može da pobedi sedam utakmica zaredom. Pamtim kad jednu utakmicu ne pobediš, sve se trese. Kad drugu ne dobiješ, praktično si pred otkazom. Tako je i u Partizanu i u Zvezdi. Ne može da postane to normalno. Sad su svi amnestirani do te mere da Partizan ulazi u derbi peti i da visi i da može da bude i šesti. Da li je to normalno? Kada pričamo o Partizanu i Zvezdi nemoguće je da treneri neće da dođu. A kada pričamo o Partizanu, sve je normalno. Da niko neće da dođe, da si peti-šesti, da se niko ne oglašava. To je moje viđenje stvari“, zaključio je Nikolić.
Fudbaler Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Posle Srbije i Engleska se ogrešila o Nemanju
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Došao, video i oborio rekord
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala