- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle Srbije i Engleska se ogrešila o Nemanju

CC BY 2.0 / Austin Osuide / Fudbaler Nemanja Vidić
Fudbaler Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić ni iz trećeg pokušaja nije dobio dovoljan broj glasova da bi ušao u Kuću slavnih Premijer lige. Iako prema mišljenju mnogih, slovi za jednog od najboljih defanzivnih fudbalera u istoriji engleske lige, to mu nije pomoglo da postane besmrtan.
Članstvo u „Klasi 2023“ u Kući slavnih dobili su Vidićev bivši saigrač Rio Ferdinand, bivši golman Čelsija Peter Čeh i legendarni štoper Arsenala Toni Adams.
Prema odluci Premijer lige, Aleks Ferguson i Arsen Venger zauzeće svoja mesta u Kući slavnih.
Osim Nemanje Vidića koji je ostavio dubok trag u klubu s Old Traforda, šansu da jednog dana kroče u Kuću slavnih Premijer lige i dalje čekaju Sol Kembel, nekadašnji štoper Arsenala, čuveni levi bek Ešli Kol, vezisti Jaja Ture i Majkl Kerik, baš kao i Endi Kol, Džermejn Defo, Les Ferinand, Robi Fauler, Geri Nevil, Majkl Oven, Džon Teri.
Podsetimo, Premijer liga svake godine izabere po dve legende koje budu uvrštene u elitno društvo, kao što je sada bio slučaj sa ser Aleksom Fergusonom i Arsenom Vengerom, dok se ostali biraju glasanjem od strane navijača na oficijalnom sajtu lige.
Takođe, fudbaleri i treneri koji završe u Kući slavnih dobijaju 10.000 funti, koje zatim proslede u humanitarne svrhe po sopstvenom nahođenju. Naravno, neizostavan deo je plaketa Premijer lige.
Nemanja Vidić je u dresu „crvenih đavola“ osvojio čak pet titula prvaka Engleske, podigao je i trofej Lige šampiona, kao i tri Kupa Engleske, a postao je i svetski klupski prvak sa Junajtedom. U dva navrata je prekaljeni štoper uspeo da ponese priznanje za najboljeg igrača Premijer lige, i to u paklenoj konkurenciji sa Kristijanom Ronaldom, Didijeom Drogbom, Frenkom Lampardom, Stivenom Džerardom, Rajanom Gigsom, Polom Skolsom i mnogim drugim zvezdama.
Nemanja koji je zbog toga što je išao glavom, gde mnogi nisu smeli nogom, poneo nadimak „užička stena“. Odigrao je okruglo 300 utakmica za Mančester, postigao je 21 pogodak uz četiri asistencije.
Tokom bogate karijere branio je boje Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda i Intera.
Podsetimo, Vidić se nedavno kandidovao za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali kada je shvatio kako stoje stvari u srpskom fudbalu, u „minut do 12“ je povukao kandidaturu i nije se pojavio na Skupštini FSS u Kući fudbala, gde je Dragan Džajić kao jedini kandidat odneo pobedu.
Vidić je imao u planu da pomogne srpskom fudbalu, ali do toga, bar za sada, neće doći.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Došao, video i oborio rekord
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Zvezdama odzvonilo u Parizu – Nejmar imao „nepozvane goste“, grešnog Mesija brani klub
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala