- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdama odzvonilo u Parizu – Nejmar imao „nepozvane goste“, grešnog Mesija brani klub

© Tanjug / AP/Francois MoriNejmar
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Nema mira među "svecima" iz Pariza gde su se na udaru našle dve od tri najveće zvezde - Leo Mesi i Nejmar. Horor rezultati kluba iz prestonice Francuske, naterali su navijače da izađu na ulice i dignu glas protiv Argentinca, dok su Brazilcu otišli u kućnu posetu i skandirali mu da napusti klub.
Nevolje u raju, tako bi se najkraće mogla opisati situacija u Pari Sen Žermenu. Klub koji je nemilice trošio ogroman novac kako bi u svojim redovima okupio najveće superstarove magičnog pravougaonika, postao je džak za udaranje.
Poraz od Lorijena proteklog vikenda na Parku prinčeva i to ubedljivim rezultatom 3:1, naterao je navijače da otvoreno ispolje nezadovoljstvo prema Mesiju i Nejmaru, koji su skupo plaćeni, a na terenu ne pokazuju ni delić onoga što bi trebalo.
Nejmar je doduše više van terena nego na njemu. Trenutno se oporavlja od operacije članka, ali to navijače ne zanima. Besni su, ogorčeni, ljuti i rešili su otovreno da se suoče sa njim.
Poslednja situacija jeste dolazak navijača pred kuću Brazilca u Parizu, gde su uzvikivali:
„Nejmare odlazi i otkaz za Nejmara“, glasili su povici ogorčenih navijača, čime su jasno iskazali šta misle o njegovom zalaganju za slavni klub iz Pariza.
Ništa bolje nije prošao ni Leo Mesi protiv kog su navijači na ulicama Pariza istakli veliki broj transparenata s pogrdnim porukama. Argentinac je suspendovan od kluba dve nedelje, s obzirom na to da je posle poraza od Lorijena samoinicijativno seo u avion i otišao za Saudijsku Arabiju bez prethodne dozvole kluba.
Razbesnelo je to čelnike Pari Sen Žermena koji su bili primorani da povuku radikalan potez u vidu 14-dnevne suspenzije, te on neće moći da trenira sa ekipom i da igra mečeve.
Ipak, kada su u pitanju transparentni s uvredama na račun Mesija, koji je prošle godine vodio Argentinu do titule prvaka sveta, klub je to najoštrije osudio i zaštitio je svog igrača.
„Pari Sen Žermen snažno osuđuje neprihvatljive i uvredljive poteze male grupe navijača. Ništa ne može da opravda takve postupke. Klub pruža apsolutnu podršku svojim igračima i upravi i svim onima koji su pogođeni ovakvim sramnim ponašanjem“, navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena.
I dok bi Mesi već na leto mogao da napusti Pariz, s obzirom na to da u junu postaje slobodan, Nejmar ima ugovor do 2025. godine, ali je veliko pitanje da li će posle svega ostati do njegovog isteka.
Pominje se da bi Mančester junajted rado u svoje redove doveo večito povređenog Brazilca.
Takođe, izvori bliski Pari Sen Žermenu otkrili su da će klub ubuduće totalno promeniti politiku dovođenja igrača i apostrofirane su tri ključne stvari prilikom dovođenja novih imena.
Više se neće dovoditi zvezde koje loše utiču na atmosferu u svlačionici, već će se raditi na dovođenu mladih igrača, gledaće se da budu Francuzi i da budu timski igrači.
Jer je očigledno da era sa Mesijem, Nejmarom, Donarumom, Ramosom i ostalima neće ostati upamćena po dobrom, a potrošen je ogroman novac.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Dušan posle gola i pobede jedva zadržao suze: „Slava im“ – podrška i iz Španije
Filip Kostić, Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Vlahovići „drmaju“ Italijom! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala