- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

JSD Partizan imenovao privremenu upravu u FK Partizan, a FK Partizan istupio iz JSD Partizan!

© Foto : FK Partizan / Sandić FOTOStadion Partizana
Stadion Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
Upravni odbor JSD Partizan imenovao je privremenu upravu u fudbalski klub, čime su sa funkcija razrešeni predsednik Milorad Vučelić, predsednik Miloš Vazura, čak i počasni predsednik Ivan Ćurković, a aktuelno rukovodstvo FK Partizan takvu odluku ne priznaje i donelo je odluku o istupanju iz JSD Partizan.
Na sednici UO JSD Partizan, koji predvodi predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, a što je ranije osporavano iz FK Partizan uz tvrdnje da je prvi čovek JSD Partizan i dalje predsednik FK Partizan Milorad Vučelić, izneta su i imena članova Privremenog organa rukovođenja u fudbalskoj sekciji.
Po istoj odluci, novi zastupnik fudbalskog kluba biće Zoran Lončar. Privremeni organ, uz Lončara, činiće i Željko Tanasković, generalni sekretar JSD, Ratomir Babić, bivši potpredsednik fudbalskog kluba, Nenad Vukčević i Jaško Međedović.
Fudbalski klub, u aktuelnom rukovodećem sazivu, ne priznaje odluku Jugoslovenskog sportskog društva Partizan o uvođenju privremene uprave, iz Humske je po hitnom postupku otpremljen negativan odgovor ka sportskom društvu.

Uz to, doneta je odluka o istupanju FK Partizan iz članstva u JSD Partizan, a u istom paketu odbačena su i razrešenja Milorada Vučelića sa pozicije predsednika FK Partizan, Miloša Vazure kao generalnog direktora i počasnog predsednika Ivana Ćurkovića.

Međutim, ova odluka će za sobom doneti i niz nejasnoća, pre svega gde će fudbalski klub Partizan ubuduće igrati svoje mečeve, jer Sportsko društvo je vlasnik nad svom imovinom članova, pa i nad stadionom u Humskoj. Samim tim, ukoliko čelnici fudbalskog kluba ne budu želeli da se isele iz prostorija, Upravmi odbor Sportskog društva to mogu da učine težim putem tako što će pozvati organe reda i iseliti ih nasilno, preneo je Telegraf.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala