- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mi smo uz tebe“ – Sergej na podršku Rima odgovorio važnim golom

© AP Photo / Gregorio BorgiaSrpski fudbaler Sergej Milinković-Savić
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić doneo je bod Laciju kasnim golom u 94. minutu u dvoboju sa Lećeom (2:2) na premijeri 35. kola Serije A.
Lacio se opasno kocka sa Ligom šampiona, a potvrda za to ogleda se u samo jednoj pobedi u prethodnih pet mečeva u prvenstvu Italije, uključujući i poražavajući remi u Rimu sa Lećeom koji je 16. na tabeli.
Iako su nebeskoplavi poveli preko najboljeg strelca ekipe Ćira Imobilea, usledio je totalni preokret i muk na Olimpiku. Dvostruki strleac Oudin šokirao je domaćina i činilo se da će gosti odneti sva tri boda.
Tada je na scenu stupio „srpski general“, kako ga zovu navijači Lacija, i pogodio je glavom u 94. minutu, čime je iščupao bod svom timu za nastavak sna zvan Liga šampiona.
Lacio je i dalje treći na tabeli i poznato je da prva četiri mesta vode u elitno takmičenje, ali je situacija izuzetno komplikovana. Naime, ukoliko Inter pobedi u subotu Sasuolo preskočiće Rimljane, dok bi Milan u slučaju pobede nad Specijom u gostima mogao da priđe na samo bod zaostatka tri kola pre kraja.
U prethodnom periodu konstantno su aktuelne priče o odlasku Srbina iz Rima gde je nedavno postao najbolji strani strelac u istoriji ekipe, što navijači i te kako cene.
Takođe, bilo je i dosta kritika na račun SMS-a, ali su ga navijači podržali transparentom istaknutim na severnoj tribini Olimpika.
„Mi smo uz tebe“, pisalo je na transparentu podrške, dok je Milinković-Savić posle meča poručio:
„Ovde sam osam godina i dugujem veliku zahvalnost navijačima. Pokazali su još jednom koliko me cene“, rekao je vezista rimskog kluba.
Reprezentativac Srbije ima ugovor sa Lacijom do 2024. godine, ali je veliko pitanje da li će i naredne sezone nositi nebeskoplavi dres kako bi klubu u slučaju njegovog odlaska zaradio od obeštećenja, za koje je predsednik Klaudio Lotito svojevremeno zacepio sumu od 100 miliona evra.
Kako je Serej sada u poslednjoj godini ugovora jasno je da bi ta suma bila značajno manja. Prepolovljena, ako ne i više od toga.
Milinković-Savić je ove sezone na 33 utakmice u Seriji A postigao sedam pogodaka i upisao je osam asistencija.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Pep Gvardiola – menadžer Mančester sitija - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Evrovizija pomerila fudbal u Engleskoj i razbesnela Gvardiolu
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Kakav ispad srpskog tandema – hoće li naivnost značiti i kazne?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala