- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evrovizija pomerila fudbal u Engleskoj i razbesnela Gvardiolu

© AFP 2023 / OLI SCARFFPep Gvardiola – menadžer Mančester sitija
Pep Gvardiola – menadžer Mančester sitija - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Menadžer Mančster sitija Pep Gvardiola nije krio ljutnju zbog toga što je Evrovizija koja se održava u Liverpulu, uticala da meč Evertona i njegovog tima bude pomeren sa subote na nedelju. Kako je istakao Španac, Siti je žrtva čuvenog muzičkog takmičenja.
Utakmica Evertona i Mančester sitija na „Gudison parku“ u Liverpulu, prvobitno je trebalo da bude odigrana u subotu jer Pepovi „građani“ imaju obaveze u polufinalu Lige šampiona sa Real Madridom, gde ih očekuje revanš na Etihadu. Ali, s obzirom na to da se Evrovizija održava u Liverpulu, zbog nemogućnosti obezbeđivanja dva velika događaja, meč je pomeren za nedelju od 15 časova, što je razbesnelo Španca.
Finale Evrovizije, gde učestvuje i Srbija koju predstavlja Luka Blek, biće održano u subotu uveče od 21 čas, a to je na poslednjoj konferenciji za medije prokomentarisao iskusni španski stručnjak koji sa Sitijem juri het-trik. Trofeje u FA Kupu, Premijer ligi i Ligi šampiona.
„Ne razumem to zaista, ali ne želim više da se borim protiv toga. Moraću da se prilagodim. Prilično sam siguran da La Liga i Premijer liga žele da nam pomognu, ne mislim da hoće da nam naškode. Problem je u rasporedu sa velikim brojem utakmica. Ne možemo da igramo u subotu zbog Evrovizije ili nečeg drugog u Liverpulu. Ponekad nemamo dovoljno policijskih snaga da mogu da obezbede dva važna događaja", bio je ironičan Gvardiola.
Bilo kako bilo, Evrovizija je pomerila utakmicu Premijer lige za nedelju, pa će Pep i Siti imati dan manje odmora od Real Madrida koji svoj meč igra u subotu.
"Voleli bismo da imamo više vremena da se pripremo, ali nije tako. Kod nas nije kao u Francuskoj ili Nemačkoj, gde timovi koji se takmiče u Evropi igraju utakmice petkom. Ovo je Premijer liga i raspored je takav, kakav je", zaključio je Gvardiola.
I dok se Mančester siti bori s Arsenalom za titulu prvaka Engleske i lider je na tabeli s bodom više i utakmcicom manje tri kola pre kraja, "karamele" su prve iznad crte za ispadanje sa dva boda prednosti u odnosu na "davljenike" Lester i Lids.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Kakav ispad srpskog tandema – hoće li naivnost značiti i kazne?
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Psovka za ukor – naslednik legende neće biti deo tima Srbije: „Lekcija za nastavak karijere“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala