- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Psovka za ukor – naslednik legende neće biti deo tima Srbije: „Lekcija za nastavak karijere“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Kadeti Srbije biće akteri Evropskog prvenstva u Mađarskoj, gde prvi meč igraju 18. maja, a naša javnost bila je poprilično iznenađena kada je saznala da je selektor Aleksandar Luković izostavio sa spiska putnika Lazara Jovanovića, sina legendarnog Milana Laneta Jovanovića.
Razlog? Nedisciplina, odnosno psovka kojoj nije bilo ni vreme ni mesto, zbog čega je selektor morao da izrekne „ukor“ talentovanom fudbaleru Vojvodine.
Levu nogu, talenta i onu pravu fudbalsku drskost koja pravi razliku na travnatom pravougaoniku nasledio je Lazar od oca Laneta, ali je dozvolio sebi da napravi glupost koja ga je koštala neodlaska na Evropsko prvenstvo.
Kako je objasnio selektor Luković, koji je okupio kadete Srbije i započeli su pripreme za EP, razlog što Lazar nije sa ekipom, a predstavlja budućnost srpskog fudbala jeste psovka koju ju, prema rečima Lukovića, uputio trenerima zbog izmene.
„Ne bih voleo da se od toga napravi slučaj. Lazar je na prvenstvenoj utakmici u Kraljevu prilikom izmene u nekoliko navrata opsovao trenere svog kluba i to se jednostavno kosi sa normama i kodeksom ponašanja koji smo od prvog okupljanja uspostavili u nacionalnom timu. Pametan je momak, razgovarali smo o svemu i verujem da će mu ovo biti korisna lekcija za nastavak karijere. Reč je o igraču koji je, kao i svi iz zove generacije, budućnost srpskog fudbala i neko na koga u perspektivi ozbiljno računamo. Time bih stavio tačku na ovu teku i sve naše misli usmerio ka izazovima na Evropskom prvenstvu, počev od prve utakmice protiv Slovenije“, rekao je selektor kadeta Srbije Aleksandar Luković.
Kadeti Srbije nadmetaće se na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj sa vršnjacima iz Slovenije, Italije i Španije. Prvi rival, 18. maja biće im Slovenija.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Apenini su osetili bes Vlahovića, a legenda spušta loptu: „Ima sve“
Inter Milan - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Rekord u senci „bosanskog dijamanta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala