- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rekord u senci „bosanskog dijamanta“

© AP Photo / SpadaInter Milan
Inter Milan - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Inter je lakše nego što se očekivalo pobedio Milan u prvom meču polufinala Lige šampiona odigranom na San Siru (0:2) koji su obeležile dve stvari. Roso-neri su oborili rekord kada je u pitanju zarada od prodatih ulaznica, dok je Edin Džeko, strelac gola iz osmog minuta, postao drugi najstariji igrač koji je pogađao u polufinalu LŠ.
Brujali su italijanski mediji na dan utakmice da je odbijeno čak dva miliona zahteva za ulaznice, što je samo potvrda kakvo je interesovanje vladalo za evropski Derbi dela Madonina, prvi posle čak 18 godina pauze.
Milan je napravio strašan posao, zaradio je samo od prodatih ulaznica rekordnih 10,46 miliona evra. Kako pišu mediji sa Apenina, prodato je čak 75,532 karata što će u velikoj meri pomoći klubu koji je u prošlosti imao problema sa finansijama.
Roso-neri su ove sezone već inkasirali 80 miliona evropskih novčanica od plasmana među četiri najbolja na Starom kontinentu u elitnom takmičenju, ali im je ova finansijska injekcija nesumnjivo dobro došla.
Ipak, na neki način ostala je u senci nekih drugih dešavanja koja su vezana isključivo za fudbal i sam teren, gde je Inter dominirao i pokazao je da je, trenutno, bolji klub i da je s pravom favorit za plasman u veliko finale u Istanbulu, gde će udariti na pobednika dvoboja Real Madrid - Mančester siti (1:1, prvi meč).
Edin Džeko, reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je u ranoj fazi utakmice, već u osmom minutu zakucao loptu iz voleja iza leđa Majka Menjona, postao je drugi najstariji strelac u istoriji polufinala Lige šampiona.
„Bosanski dijamant“ kako nosi nadimak, upisao se u strelce sa 37 godina i 54 dana, te je samo legendarni Rajan Gigs, bivši krilni napadač Mančester junajteda, stariji od njega. Velšanin je bio strelac sa 37 godina i 148 dana.
Imaće Džeko novu priliku da popravi pomenuti rezultat, s obzirom na to da će Milan i Inter u utorak na „Đuzepe Meaci“ ponovo odmeriti snage u revanš meču polufinala Lige šampiona.
Inter - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Novak video blickrig Intera protiv „njegovog“ Milana /foto/
Marijana Kovačević, loža, Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Rusi pišu o magičnoj Srpkinji: „Zovu je čudotvornom doktorkom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala