- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Možemo da kukamo – ili da uradimo nešto za pamćenje“

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Majk Meloun, trener Denvera pričao je o tome da ekipa neće dobiti poštovanje dokle god ne bude osvojila šampionski prsten NBA lige. Svestan je toga iskusni stručnjak i čovek koji ne prestaje da ukazuje na veličinu Nikole Jokića, koji takođe od NBA lige ne dobija poštovanje u meri u kojoj bi trebalo.
Denver Nagetsi dominirali su čitave sezone Zapadnom konferencijom, a tamo gde su stali u regularnom delu nastavili su u plej-ofu.
Prvo je relativno lako preskočena Minesota, da bi zatim u šest utakmica pali i Finiks Sansi, isti oni za koje je Nikola Jokić pred početak polufinalne serije plej-ofa NBA lige poručio da su, prema njegovom mišljenju, prvi favoriti za prsten.
Denver nastavlja hrabro da korača ka NBA finalu, trenutno su stigli do finala franšize, gde će se susresti s pobednikom dvoboja Lejkersi - Golden Stejt Voriorsi.
Svoje viđenje stvari i kompletne situacije posle eliminacije Finiksa izneo je Majk Meloun, koji je svestan činjenice da ekipa ne dobija pažnju i poštovanje od NBA lige i brojnih stručnjaka, kakvu bi trebalo.
„Da, izgleda da već godinama mali prljavi grad među Roki planinama dobija izuzetno malo poštovanja. Možemo samo da sedimo i da kukamo, ili da se borimo protiv toga i prihvatimo ko smo i šta posedujemo. Ne bih trošio vreme na brojne stručnjake koji nas otpisuju ili ne pokazuju dovoljno poštovanja prema Denveru, koji kao tim zaslužuje, zbog svega što smo uradili. Ali, postoji jedna stvar koju nismo uradili. Sve dok ne osvojimo titulu ljudi će nastaviti tako da pričaju o nama. To je nešto što nam je jasno, samo osvajanje šampionata. Ulazak u finale konferencije ili finale NBA to neće promeniti. Samo osvajanje titule, to je nešto u čemu svi možemo da uživamo i imamo zauvek. Neššto što nam nikada niko ne može oduzeti. To je ono što nas motivše ne dnevnom nivou“, zaključio je strateg Denver Nagetsa Majk Meloun.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Javno pokajanje i komplimenti – velika Amerika je tražila, sad neka gleda „malog iz Sombora“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Jokić je dočekao svojih „pet minuta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala