- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kralj Madrida osetio ružnu stranu slave u Rimu /video/

© AP Photo / Bruna PradoKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Drugi reket planete Karlos Alkaras koji je prošle nedelje krunisan na Mastersu u Madridu, imao je sjajnu dobrodošlicu u Rimu, gde će se nadmetati za trofej, ali je mrlju na potpisivanje autograma bacio jedan ogorčeni navijač koji ga je besprotrebno uvredio.
Besan zbog toga što se u „moru navijača“ nije izborio da mu se talentovani 20-godišnji Španac potpiše na lopticu, nepoznati momak iz publike nazvao je Alkarasa go***m.
Jasno je da sjajni španski teniser nije zaslužio takvo ophođenje, ali je isto tako pokazao neverovatnu smirenost i zrelost, s obzirom na to da se samo nasmejao na ono što je došlo iz publike, a što je on vrlo dobro čuo.
Nastavio je kao da se ništa nije dogodilo i u pratnji obezbeđenja uputio se ka teniskom kompleksu kako bi odradio trening.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Jokić je dočekao svojih „pet minuta“
Neko bi se možda iznervirao i ušao u kojekakvu raspravu, ne i šampion Mastersa iz Madrida, koji je po dolasku u Rim imao fantastičnu dobrodošlicu od strane navijača, ali je, nažalost, osetio i ružnu stranu slave i ogorčenog fana koji je ostao uskraćen za autogram.
Karlos Alkaras koji će uz Novaka Đokovića biti glavni favorit za osvajanje trofeja u Večnom gradu, igra prvi meč u subotu, kada će mu rival biti sunarodnih Albert Ramos-Vinjolas, 72. reket planete.
Alkaras je u finalu Mastersa u Madridu posle velike borbe u tri seta izašao kao pobednik iz dvoboja sa Lenardom Štrufom, što mu je omogućilo da se samim pojavljivanjem na turniru u Italiji, vrati na prvo mesto ATP rang liste pred početak Rolan Garosa.
„Ne osećam se kao da sam trenutno najbolji igrač sveta. Trudim se da igram najbolji mogući tenis, ali se ne osećam superiornim u odnosu na ostale. Cicipac je izgubio u četvrtfinalu, ali to ne znači da sam bolji. Štruf je zaslužio finale, kao i Aslan Karacev jer su igrali na visokom nivou. što se tiče Rolan Garosa i toga da sam među favoritima. Ne znam, tu je Cicipas koji je uvek na visokom nivou, Đoković će uvek biti favorit, Nadal takođe, jer je to njegov turnir. Stavljam sebe u vrh te liste, mislim da mogu da igram na visokom nivou jer sam pun samopouzdanja“, rekao je Karlos Alkaras.
Kada je Novak Đoković u pitanju i njegov početak na Mastersu u Rimu, srpski i svetski broj jedan će „upaliti motore“ u petak, ne pre 19 časova, a prvi rival mu je Argentinac Tomas Martin Ečeverija. Taj susret možete da pratite uživo uz Sputnjik sport u tekstualnom prenosu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Đoković otvorio dušu – pričao o Alakarasu, Nadalu, važnim odlukama i suzama
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Đokovića čeka protivnik koji ima čudan hobi – poznato i kad izlaze na teren
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala