- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otvorio dušu – pričao o Alakarasu, Nadalu, važnim odlukama i suzama

© Foto: Skrinšot/TviterNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je prvu konferenciju za medije pred početak takmičenja na Mastersu u Rimu. Govorio je o prvom rivalu, Ečeveriju sa kojim se sastaje u petak (19 časova), ali i mnogim drugim temama vezanim za svoju karijeru.
Kako je rekao, video je nekoliko puta kako Argentinac igra, kao i njegove objave na društvenim mrežama koje su mu bile zabavne.
„Želim mu sve najbolje, izgleda kao vredan momak. Želim mu sve najbolje, samo ne sutra uveče protiv mene“, našalio se Đoković.
Prvo novinarsko pitanje odnosilo se na probleme sa laktom:
„Sve je u redu. Na ovom nivou postoji uvek nešto što smeta. Kada nemaš više 25 godina, potrebno je nešto više vremena za oporavak. Ali osećam se dobro, nedostajali su mi turniri, a u Rimu volim da igram. Ovde sam oduvek imao mnogo uspeha, moj najbolji turnir na šljaci, nadam se da će mi poslužiti kao odskočna daska za Pariz, gde želim da budem na maksimumu“, rekao je Đoković.
Rim je prvi turnir ove godine na kome u isto vreme igraju Novak i Karlos Alkaras.
„Zvuči veoma romantično“, našalio se Novak pre nego što je odgovorio na ovo pitanje.
„Jeste čudno da nismo bili na istim turnirima od početka sezone, zbog okolnosti na obe strane, on će biti broj jedan posle ovog turnira šta god da se dogodi i to zasluženo jer je igrao sjajan tenis, na sjanom nivou. On je na ovoj podlozi igrač koga će svi želeti da pobede. Bez obzira na to da li će Nadal igrati na Rolan Garosu ili ne, Alkaras je i tamo jedan od glavnih favorita jer zaista je igrao sjajano. Igrali smo samo jednom prošle godine i sada ponovo imamo tu šansu, ali tek u finalu, a mislim da bismo obojica voleli da igramo u finalu“, rekao je dobro raspoloženi Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Đokovića čeka protivnik koji ima čudan hobi – poznato i kad izlaze na teren
Bilo je i priče na temu prvog polomljenog reketa, a Novak je ostao malo zbunjen jer je ovo prvi put da ga je neko nekada pitao kako se osećao kada je prvi put polomio reket kao dete.
Đoković je takođe rekao da ne može da kaže kako se Rafael Nadal oseća i da li je dobro, ali je dodao i da je siguran da Rafa radi sve kako bi se oporavio i nastavio da igra, ali i da bi eventualno bio spreman za Rolan Garos.
Đoković je poručio Holgeru Runeu da će rado prihvatiti poziv na večeru ukoliko ga pozove, i dodao je da je Danac jedan od lidera buduće generacije, ali i da mu je rekao da je uvek tu za njega ako mu treba savet ili pomoć jer iako su na neki način rivali, razlika u godinama i fazama karijere je takva da mu nije problem da posavetuje nekoga mlađeg.
Na pitanje koja je bila najteža i najvažnija odluka koju je doneo u životu, Novak je odgovorio:
„Doneo sam mnogo teških i važnih odluka, teško je reći da je jedna od njih bila presudna. Ali, mislim da je najvažnija odluka koju sam doneo ta da budem profesionalni sportista i teniser. U to vreme sam bio mlad, tinejdžer, nisam znao šta to zapravo znači, ali bio sam veoma srećan tokom karijere i života i zahvalan sam na šansi da budem dobar u tome i da moja karijera bude duga i uspešna“, rekao je Novak.
Potom je dodatno sve pojasnio.
„Radi se o odricanjima na dnevnom nivou koje svi moramo da pravimo. Ne želim da sedim ovde i da vam pričam kako je moj život težak jer nije. Ljudi se suočavaju sa mnogo težih stvari u svojim životima. Ja sam blagosloven. Ali, moramo uvek da budemo svesni da smo svi živa bića sa svojim poteškoćama koje nosi svaki dan i izazovima i preprekama i da je ok da ne budeš ok. Kada se suočiš sa teškoćama, posebno kao muškarac, možda ćeš biti kritikovan zato što pričaš o tome šta osećaš, što to želiš da podeliš. Jer se to gleda kao znak slabosti. A ja mislim da je upravo suprotno. Da je oslobađajući osećaj kada plačeš, kada pokažeš emocije. Ne poznajem nikoga ko je savršen, ko nema nikakve probleme, fizičke ili mentalne. Kroz to prolaze svi, bez obzira na godine, posao kojim se bave, uspehe, značaj u društvu. Mnogo je etiketiranja, mnogo toga se dešava, ali uvek je važno vratiti se osnovama i shvatiti zašto radiš ono što radiš“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković i Lorenco Sonego posle polufinala Mastersa u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Novak pričao Italijanima o „borbi sa lavovima“ i poručio rivalima: „Još sam gladan“
Ruska teniserka Anastasja Pavljučenkova proslavlja plasman u finale Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Ruskinja koja je utišala Rim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala